Black Hawk la Constanța. Exercițiu NATO la baza Mihail Kogălniceanu

elicopter UH-60 Black Hawk
elicopter UH-60 Black Hawk

Militari români şi americani vor participa, miercuri, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la un exerciţiu comun cu elicoptere de tipul UH-60 Black Hawk, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve.

Potrivit sursei citate, este vorba de un antrenament comun pentru manevre de încărcare şi operaţiuni de asalt cu elicoptere. 

Elicopterele Black Hawk aparţin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forţelor Terestre ale SUA şi au sosit pe 2 martie, de la Salonic. 

"Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere şi mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia şi România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii faţă de stabilitatea şi securitatea Europei de Est", a informat MApN, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel