Black Friday un eşec în România: stocurile s-au epuizat în mai puţin de oră

black-friday
black-friday

Site-urile magazinelor care au ales să practice reduceri, la fel ca în SUA, s-au blocat de la primele ore ale dimineţii. Iniţiativa a fost criticată pe forum-urile de specialitate fiindcă vizitatorii bănuiesc că au fost puse la vânzare foarte puţine produse.

Conceptul împrumutat şi de români a dat ieri peste cap site-urile magazinelor online multe dintre acestea fiind blocate de mai multe ori pe parcursul zilei din cauza miilor de accesări. Emag unul dintre cele mai mari magazine online din România s-a confruntat cu o situaţie inedită. Dând startul reducerilor la ora 5 dimineaţa,  în mai puţin de o oră stocurile a sute de produse au fost epuizate complet.

„După prima oră, ca să fim exacţi, între 5 şi 6 dimineaţa de la startul promoţiilor de Black Friday am avut peste 100.000 vizitatori unici şi aproximativ 4.600 comenzi“, a mentionat Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare eMAG, pe blogul companiei.

Câteva ore mai târziu blogul eMag este actualizat cu menţiunea că 700.000 de vizitatori au accesat site-ul. Reprezentanţii magazinului online susţinând că au întâmpinat probleme tehnice timp de aproximativ o oră deoarece s-au conectat 100.000 de vizitatori simultan.

Nici site-urile Domo sau Flanco nu au stat mai bine ieri. Miile de vizitatori au blocat site-urile marilor comercianţi astfel că persoanele care doreau să intre pe paginile de internet pentru a face comenzi la produsele cu reduceri erau întâmpinate de unul dintre mesajele: „Nu-i vina noastră”, “Sinteţi prea mulţi“, sau „Vă aşteptăm în reţeaua noastră de magazine“.

Părerile despre Black Friday sunt împărţite pe forumurile din România. Unii laudă iniţiativa alţii o critică considerând-o un mare doar o o metoda de publicitate. „Nu e decât un mare fâs. Ca de fiecare dată când a fost o promoâie de genul asta, stocul la produsele interesante şi bune reduse se rezumă la o bucată. Daca nu apuci să faci comanda în primul minut după ce începe promoţia şi nu prea apuci pentru că site-ul se blocheaza brusc iarstocul se termină. Am experienţă în sensul ăsta cu emag, inclusiv din noaptea asta. Practic e doar publicitate neconvenţională“, se arată pe forumurile de discuţii .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel