Bjorn Ulvaeus, fost component al trupei ABBA, o susține Greta Thunberg: "A devenit coşmarul populiştilor"

Greta
Greta

Un fost component al trupei ABBA îşi declară susţinerea faţă de activista pentru mediu, Greta Thunberg.

Cântăreţul Bjorn Ulvaeus, fost component al legendarei trupe suedeze ABBA, şi-a declarat susţinerea pentru adolescenta Greta Thunberg, activistă pentru climă, pe care a descris-o ca având superputeri, a relatat vineri DPA.

"A devenit coşmarul populiştilor. Susţine că acum avem nevoie de ştiinţă şi înţelegere, nu de naţionalism învechit şi răsuflat sau de teorii ale conspiraţiei", a spus Ulvaeus într-o declaraţie video publicată vineri de cotidianul din Stockholm Svenska Dagbladet.

Ulvaeus a mai spus că autoarea suedeză Astrid Lindgren (1907-2002), creatoarea a numeroase personaje populare de ficţiune, printre care şi Pippi Longstocking (Pipi Şoseţica), ar fi îndrăgit-o pe Greta.

Thunberg ''este o Pippi Longstocking directă, încăpăţânată, cu o gândire profundă'', a mai spus acesta.

Este o realizare monumentală

 

Ulvaeus a mai menţionat că mulţi dintre criticii adolescentei de 16 ani sunt ''bărbaţi maturi'' aşa cum este şi el.

Fostul component ABBA mărturiseşte că s-a întrebat de unde provine furia împotriva lui Thunberg: ''Cum poţi să decazi atât de mult încât să critici aspectul fizic al unui copil? Motivul este, bineînţeles, lipsa unor contraargumente''.

Thunberg, aflată în prezent în Statele Unite unde a luat parte la proteste pentru climă şi la un summit pe teme de mediu organizat de ONU, a iniţiat în august 2018 ''o grevă şcolară'' în faţa sediului Parlamentului suedez care a inspirat proteste similare ale tinerilor din diferite părţi ale globului, desfăşurate sub sloganul ''Vineri pentru Viitor''.

"Este o realizare monumentală faptul că a creat o mişcare globală amplă de la zero într-un timp atât de scurt", a mai spus Ulvaeus.

Cântăreţul a mai spus că rămâne de văzut dacă ''presiunea exercitată de milioane de tineri'' va avea vreun rezultat.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24