Bitcoin a scăzut sub 34.000 de dolari, atingând un minim absolut din acest an

Fotografie creată de David McBee, de la Pexels
Fotografie creată de David McBee, de la Pexels

Bitcoin a scăzut sub pragul de 34.000 de dolari, atingându un minim al acestui an. 

Bitcoin a continuat să scadă după o vânzare consistentă de acțiuni din SUA, iar săptămâna trecută, a dus piața criptomonedelor în haos și a determinat bitcoin să scadă cu aproximativ 10%. Bitcoin, cea mai mare criptomonedă digitală din lume după valoarea de piață, a scăzut cu aproximativ 3% la 33.594,50 de dolari în jurul orei 3:36 a.m. ET, potrivit datelor Coindesk.

Bitcoin se tranzacționează acum la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii ianuarie și până în prezent. Moneda virtuală s-a tranzacționat într-un interval restrâns în acest an, în timp ce încearcă să-și recupereze maximele de la sfârșitul anului 2021. Acum a scăzut cu peste 50% față de prețul maxim de 68.990,90 de dolari din noiembrie 2021.

Scăderea vine după ce indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut joi peste 1.000 de puncte, iar Nasdaq a scăzut cu 5%. Aceste pierderi au marcat cele mai grave scăderi de o singură zi din 2020. Dow și Nasdaq au scăzut din nou vineri.

Bitcoin ar putea ajunge la 25.000

Între timp, Rezerva Federală și-a majorat miercuri rata dobânzii de referință cu jumătate de punct procentual, ca răspuns la presiunile inflaționiste. Bursa a crescut după ce președintele Jerome Powell a declarat că nu este luată în considerare o majorare mai mare a ratei de 75 de puncte de bază. Dar până joi, investitorii au șters câștigurile din raliul Fed.

”În general, piețele rămân sub presiune din cauza inflației și a temerilor legate de creștere”, a declarat Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și internațională la bursa cripto Luno.

Ayyar a spus că, dacă bitcoinul scade sub 30.000 de dolari, ar putea chiar să scadă și mai mult până la 25.000 de dolari înainte ca orice „semnificativă” să se miște înapoi.

Valoarea globală a pieței pentru criptomonede a fost de 1,68 trilioane de dolari duminică, potrivit datelor de la CoinGecko.com, iar volumul tranzacționării cu criptomonede în ultima zi a fost de 119 miliarde de dolari.

Citește și: CURS BNR 6 mai 2022. Este valabil în weekend și luni. Raport LEU, EURO, DOLAR USD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel