Bistriţa-Năsăud: Târg al facultăţilor, organizat în premieră în municipiul reşedinţă

Sute de elevi de la liceele din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat, vineri, la prima ediţie a Târgului facultăţilor, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Judeţean al Tinerilor.

Evenimentul a fost găzduit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, ale cărui încăperi au fost folosite pentru amenajarea standurilor celor aproximativ 20 de facultăţi care au venit la Bistriţa cu oferte educaţionale, dar şi pentru organizarea a 12 workshop-uri cu specialişti din diverse domenii. La Târgul facultăţilor de la Bistriţa au răspuns pozitiv universităţi din Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Alba Iulia.

Deschiderea târgului a avut loc în curtea muzeului, în prezenţa prefectului de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Tabără, şi a directorului Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a asigurat pe liceeni de tot sprijinul său pentru ca acest eveniment să devină o tradiţie şi i-a îndemnat ca, la finalizarea studiilor, să aleagă să rămână în ţară. La rândul său, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a promis că va încerca să organizeze o nouă ediţie a Târgului facultăţilor chiar în 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, şi că anul viitor vor fi achiziţionate softuri care să permită identificarea profilului profesional adecvat fiecărui licean. Târgul a rămas deschis până la ora 17,00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel