Bistriţa-Năsăud: Târg al facultăţilor, organizat în premieră în municipiul reşedinţă

[] []

10 mai 2019 / 12:56
Salveaza PDF Comentarii

Sute de elevi de la liceele din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat, vineri, la prima ediţie a Târgului facultăţilor, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Consiliul Judeţean al Tinerilor.

Evenimentul a fost găzduit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, ale cărui încăperi au fost folosite pentru amenajarea standurilor celor aproximativ 20 de facultăţi care au venit la Bistriţa cu oferte educaţionale, dar şi pentru organizarea a 12 workshop-uri cu specialişti din diverse domenii. La Târgul facultăţilor de la Bistriţa au răspuns pozitiv universităţi din Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Alba Iulia.

Deschiderea târgului a avut loc în curtea muzeului, în prezenţa prefectului de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Tabără, şi a directorului Complexului Muzeal, Alexandru Gavrilaş. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a asigurat pe liceeni de tot sprijinul său pentru ca acest eveniment să devină o tradiţie şi i-a îndemnat ca, la finalizarea studiilor, să aleagă să rămână în ţară. La rândul său, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a promis că va încerca să organizeze o nouă ediţie a Târgului facultăţilor chiar în 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, şi că anul viitor vor fi achiziţionate softuri care să permită identificarea profilului profesional adecvat fiecărui licean. Târgul a rămas deschis până la ora 17,00.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84