Bistriţa-Năsăud: Drum judeţean, impracticabil din cauza apei. O ambulanţă a rămas blocată

[] []

12 iun 2019 / 22:40
Salveaza PDF Comentarii

Drumul judeţean dintre localităţile Şieu şi Teaca este blocat din cauza apei care a inundat carosabilul, a informat miercuri seară Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Din acest motiv, o ambulanţă care mergea de la Teaca spre Gledin a rămas blocată la intrarea în Şieu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Ciprian Păcurar, spre zonele afectate de inundaţii au fost trimise două echipaje medicale, pentru cazuri de atacuri de panică şi asistenţă medicală de urgenţă. În locul ambulanţei care nu mai poate înainta din cauza drumului judeţean blocat, va fi alocat un alt echipaj, a precizat Păcurar.

Mai multe gospodării din localităţile Ruştior, Gledin şi Şieuţ au fost inundate, miercuri seara, în urma unor ploi torenţiale ce au produs scurgeri masive de pe versanţi şi viituri, potrivit datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. În zonă intervin serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Monor şi Şieuţ. Populaţia din trei comune ale judeţului - Şieu, Şieuţ şi Monor - a primit avertizări meteorologice cod roşu prin sistemul Ro-Alert, oamenii fiind sfătuiţi să îşi ia măsuri de protecţie, de adăpostire şi de evacuare în zone care pot oferi siguranţă persoanelor, animalelor şi bunurilor.

Din primele date, trei persoane din comuna Şieuţ au avut nevoie de ajutor în urma viiturilor: doi copii, evacuaţi dintr-o casă de către cei de la SVSU, şi o femeie care s-a refugiat în podul locuinţei. În localitatea Monor, s-a intervenit cu o barcă pentru salvarea unui copil şi a bunicii acestuia dintr-o casă. În sprijinul comunităţilor afectate au fost trimise şi echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa, cu motopompe de mare şi medie capacitate. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26