Bistriţa-Năsăud: Angajaţii SDN, pregătiţi de deszăpezire; după-masă sunt aşteptate ninsori în Pasul Tihuţa

Angajaţii bazelor de munte ale Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Bistriţa sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpezire, în cazul în care vremea se înrăutăţeşte, fiind aşteptate ninsori miercuri după-masă în Pasul Tihuţa, pe DN 17, potrivit informaţiilor furnizate în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Bistriţa-Năsăud de către şeful instituţiei, Alexandru Slavita.

Până la această dată, Secţia de Drumuri Naţionale a fost aprovizionată cu 3.600 de tone de sare, iar în Pasul Tihuţa se află 1.500 de tone de material antiderapant, scrie Agerpres.

"La această dată, contractele de aprovizionare cu sare sunt în curs de desfăşurare. Contractele au fost încheiate cu mai mult timp în urmă şi, din cantitatea de 12.000 tone, cât avem pe total secţie, avem deja aprovizionat 3.600 tone. În Pasul Tihuţa, deja depozitele acoperite sunt pline, avem 1.500 de tone de antiderapant, şi toate cele nouă puncte operative din care o să acţionăm pe timp de iarnă sunt pregătite şi în toate avem stocul minim necesar pentru primele intervenţii", a declarat Alexandru Slavita.

El a precizat că sunt aşteptate ninsori în Pasul Tihuţa în cursul după-amiezii.

"Din prognozele pe care le avem, începând din după-masa aceasta o să fie ceva ninsori slabe în Pasul Tihuţa şi temperaturi negative, deci temperaturi favorabile formării poleiului. De aceea, am şi introdus utilaje în bază, urmând ca, pe măsură ce prognozele meteo anunţă înrăutăţirea vremii, să dotăm toate punctele noastre de sprijin cu utilaje, până la atingerea numărului total de utilaje în baze", a mai spus Alexandru Slavita.

Secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa va acţiona, în această iarnă, cu 51 de utilaje de deszăpezire, dintre care 45 sunt închiriate.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este străbătut de patru drumuri naţionale: DN 17, DN 17C, DN 17D şi DN 15A.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel