Bisericile și mănăstirile, luate cu asalt de autorități

Lucrătorii Inspecţiei de prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au demarat o acţiune de control în bisericile şi mănăstirile din judeţ, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.

Potrivit sursei citate, controalele vor urmări atât identificarea unor posibile surse de producere a incendiilor în lăcaşele de cult, cât şi luarea unor măsuri urgente de prevenire a acestora.

'În primul rând verificăm starea de funcţionare a instinctoarelor, modul de amplasare a surselor de încălzit în timpul slujbelor specifice sărbătorilor ortodoxe şi nu numai în perioada 25 decembrie 2015- 8 ianuarie 2016, a instalaţiilor electrice şi a spaţiilor în care se pun lumânări aprinse', a precizat Nistor.

Reprezentanta ISU Mehedinţi a arătat că, în perioada care urmează, se aşteaptă un aflux de persoane în bisericile şi mănăstirile judeţului, motiv pentru care acestea trebuie protejate împotriva incendiilor.

'Solicităm preoţilor parohiilor Episcopiei Severinului şi Strehaiei să ia măsuri pentru deblocarea căilor de acces în lăcaşe de cult şi în preajma acestora, astfel încât, în cazuri de incendii, echipajele noastre să acţioneze cu operativitate', a afirmat Nistor. În context, ea a mai arătat că 'din toate lăcaşele de cult vor fi îndepărtate produsele inflamabile şi instalaţiile electrice şi termice improvizate, în caz contrar persoanele vinovate de tergiversarea acestor măsuri vor fi trase la răspundere'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel