Biserica se luptă cu Miorița. Ana Bulai: Sunt niște tâmpiți!

Sinod BOR
Sinod BOR

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a decis ca oficierea Tainei Botezului şi a Tainei Cununiei să se facă numai în bisericile parohiale, cu respectarea rânduielilor liturgice. Preoții își motiveză decizia prin faptul că astfel se urmărește păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine.

Decizia luată joi de BOR este contestată vehement de sociologul Ana Bulai, care, la aflarea veștii a exclamat: „Sunt niște tâmpiți!”.

Citește și: Sinodul BOR a interzis botezul și cununia în afara bisericilor. Săracii, înmormântați fără taxă

„Dumnezeu pe care ni-l propun ei a fost un Dumnezeu al spațiilor deschise. Iisus nu a propovăduit în temple, ci în spații deschise”, a spus Ana Bulai pentru De Ce News.

Ea consideră că gestul Bisericii este unul de închidere și de apărare față de credincioși, prin care BOR dă dovadă de lașitate și de disperare.

„Această decizie reprezintă un gest de închistare, prin care Biserica se închide față de credincioși. În loc să se deschidă în locuri cât mai diverse, ei ridică edificii cu ziduri înalte, pentru a se apăra de oameni. Dau dovadă de lașitate și de disperare. În fața unui val de contestări, în loc să găsească strategii de a se apropia de oameni, ei se închid în spatele unor ziduri. Dacă oamenii vor să comunice cu Dumnezeu în parc sau în grădină, o pot face”, conchide Ana Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel