Biserica Ortodoxă, implicată în proiecte europene

camin batrani
camin batrani

Arhiepiscopia Bucureștilor demarează implementarea unui program strategic de incluziune socială aferent perioadei 2012 - 2015. Programele sociale care vor fi demarate vor deservi persoanele aflate în dificultate.

Dezvoltarea capacității organizaționale este un obiectiv strategic pe care Arhiepiscopia și-a propus sǎ-l atingǎ prin participarea până în 2014 a cel puțin 90 de persoane la cursuri de formare/perfecționare (15% din parohii), înfiinţarea în 2012 a unui Centru de Resurse funcțional pentru parohii/mănăstiri/ONG-uri ale BOR și dezvoltarea capacitǎţii instituționale de a propune și implementa cel puțin 10 proiecte noi în următorii 3 ani.

Varietatea și numǎrul serviciilor sociale ale Arhiepiscopiei vor fi dezvoltate ca răspuns la nevoile sociale încă nesatisfăcute prin cel puțin 3 noi servicii specializate între 2013-2014 (pentru copii, persoane cu adicții și persoane cu dizabilități). Ȋn acest sens, se va realiza o evaluare sistematică a nevoilor privind înființarea de centre sociale la nivelul a 50 de parohii în 2012 (8% din parohii). Ȋn prezent, Arhiepiscopia are 6 așezǎminte sociale și desfǎșoarǎ 6 programe precum programul de ajutor alimentar “Sf. Mina”, „Hranǎ la domiciliu”, Programul „Vasiliada” etc.

“Ne-am propus ca în perioada urmǎtoare sǎ comunicǎm mai mult cu mediul extern. Avem în vedere încheierea a cca. 15 parteneriate cu autoritățile pentru dezvoltarea și finanțarea serviciilor sociale la nivelul parohiilor. Ȋn același timp ne-am propus sǎ creştem cu 25% ponderea informațiilor despre activitățile sociale comunicate mass media BOR și a website-ului www.arhiepiscopiabucurestilor.ro”. a declarat Arhidiacon Ionuț Iordăchescu, consilier eparhial – Coordonator al Sectorului Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor..

Aceastǎ strategie a fost dezvoltatǎ în cadrul proiectului “Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”. Cofinanţat din Fondul Social European prin Autoritatea de Management Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), proiectul a fost implementat de cǎtre Organizaţia Internaţionalǎ de Caritate Creștin-Ortodoxǎ (IOCC) România în parteneriat cu Patriarhia Românǎ și Federaţia Filantropia în perioada 2009 – 2012.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact este Anemarie Gasser, Manager Proiect – IOCC Romania (tel. 0314053406, e-mail: [email protected])

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel