Biserica, "cel mai mare duşman". Episcop: Nu vom scăpa nepedepsiţi

Un episcop a făcut declarații șocante, la Vatican, în scandalul abuzurilor din sânul Bisericii Catolice.

Biserica Catolică a devenit cel mai mare duşman al său pentru că a ascuns abuzurile sexuale ale clerului şi pentru că nu a ascultat suficient victimele, a declarat un episcop duminică, când la Vatican ia sfârşit un important summit pe această temă.

"Nu vom scăpa nepedepsiţi", a spus arhiepiscopul Mark Coleridge din Brisbane, Australia, în predica de la finalul slujbei care pune punct unei conferinţe de patru zile, convocată de papa Francisc pentru a discuta scandalul abuzurilor sexual din sânul Bisericii Catolice.

Suveranul pontif, care a oficiat liturghia în Sala Regia din Palatul Apostolic din Vatican, urmează să ţină un discurs la finalul slujbei.

Când vine vorba despre abuzuri şi disimulare, mai marii Bisericii s-au dovedit nu oameni ai cerurilor, ci pământeni..., a mai spus acesta.

"Cel mai mare duşman al nostru"

Citând una dintre poruncile lui Isus care spune Iubeşte-ţi duşmanul!, Coleridge a mai declarat: Dar cine este duşmanul? Cu siguranţă nu cei care au contestat Biserica şi au dezvăluit abuzurile şi tăinuirea acestora, în special victimele şi supravieţuitorii care ne-au făcut să vedem adevărul dureros spunând-şi poveştile cu un asemenea curaj, a mai spus Coleridge.

"Cu toate acestea, câteodată, am crezut că victimele şi supravieţuitorii sunt duşmanii, nu i-am iubit şi nu i-am binecuvântat. În acest sens, am fost cel mai mare duşman al nostru", a mai spus arhiepiscopul.

Sâmbătă, o călugăriţă şi o jurnalistă care au vorbit în cadrul conferinţei au criticat dur Biserica, acuzând clericii de ipocrizie şi de muşamalizarea unor crime oribile săvârşite împotriva copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel