Birourile Amnesty International şi Human Rights Watch vor fi închise în Rusia

Sursă foto: Facebook (Amnesty International / Human Rights Watch)
Sursă foto: Facebook (Amnesty International / Human Rights Watch)

Rusia va închide birourile organizațiilor Amnesty International şi Human Rights Watch. 

Rusia a închis birourile locale ale ONG-urilor pentru drepturile omului Amnesty International şi Human Rights Watch, potrivit unui comunicat publicat vineri de Ministerul rus al Justiţiei, informează France Presse.

Reprezentanţele locale ale Amnesty International (Marea Britanie) şi Human Rights Watch (SUA) au fost excluse din registrul oficial al organizaţiilor neguvernamentale străine din Rusia, din cauza încălcării legislaţiei ruse, se arată în comunicat. Acest lucru înseamnă închiderea de facto a acestora, a declarat Amnesty într-un comunicat.

Țări neutre au votat excluderea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU

Dmitri Peskov a transmis și că Moscova a înţeles cum unele ţări care au încercat să adopte o poziţie neutră au fost supuse unor presiuni pentru a vota, joi, propunerea de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a suspendat joi Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU după apariția unor rapoarte de „încălcări grave și sistematice și abuzuri ale drepturilor omului” în Ucraina, ceea ce a determinat Moscova să anunțe că părăsește organismul.

Acțiunea condusă de SUA a strâns 93 de voturi pentru, în timp ce 24 de țări au votat nu și 58 de țări s-au abținut. O majoritate de două treimi a membrilor cu drept de vot la Adunarea Generală (de 193 de membri) de la New York - abținerile nu contează - a fost necesară pentru a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, format din 47 de membri, cu sediul la Geneva. Citește mai multe AICI

Ucraina poate accelera candidatura la UE

Ursula von der Leyen i-a făcut o promisiune lui Volodimir Zelenski. Preşedinta Comisiei Europene l-a asigurat vineri pe preşedintele ucrainean că instituţia sa va pregăti raportul privind candidatura Ucrainei la UE "în câteva săptămâni", după ce acesta va răspunde la întrebările din raportul pe care i l-a înmânat, transmit Reuters şi EFE.

Acesta este un pas important către UE", i-a spus von der Leyen lui Zelenski în timp ce îi înmâna plicul cu documentul, în cadrul unei conferinţe de presă la palatul prezidenţial din Kiev. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel