Biroul lui Merkel, în vizorul Statului Islamic

Statul Islamic şi-a îndemnat susţinătorii din Germania să lanseze atacuri similare celor de la Bruxelles, care să vizeze biroul cancelarului Angela Merkel, dar şi aeroportel din Koln, unul din principalele oraşe ale ţării, relatează Russia Today, potrivit news.ro.

Potrivit centrului de monitorizare a activităţii jihadiste online SITE, Statul Islamic a dat publicităţii un clip cu fotografii care incită islamiştii germani să transforme ţara lor de origine, calificată drept “inamic”, într-un câmp de luptă.

Într-una dintre imagini apare clădirea în care se află biroul Angelei Merkel în flăcări, în timp ce în apropiere se văd un combatant şi un tanc. Un alt cadru îndeamnă teroriştii să atace aeroportul din Koln, unul dintre cele mai mari din ţară.

O a treia imagine face referire la participarea Germaniei la coaliţia condusă de Statele Unite şi care luptă împotriva Statului Islamic în Siria. Aceasta arată un avion, ce pare a fi un Tornado, folosit de aviaţia germană. Pe fundal se află feţe însângerate de copii şi femei – o referire, potrivit presei, la civilii ucişi în atacurile coaliţiei asupra teritoriilor controlate de ISIS.

[citeste si]

Poliţia federală germană, BKA, care monitorizează eventualii militanţi cu paşapoarte germane, a anunţat că este la curent cu ameninţările, dar nu crede că imaginile vor afecta măsurile de securitate din ţară. “Ştim despe acest material, iar experţii noştri îl verifică (...). Este clar că Germania este ţinta terorismului internaţional şi că ar putea avea loc atacuri, dar acest material nu schimbă evaluarea noastră în ceea ce priveşte securitatea”, a precizat o purtătoare de cuvânt a BKA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel