Birchall îi cere demisia de urgență Liei Savonea: Cererea la CCR a fost „șicanatorie și abuzivă”

Ana Birchall: Stelian Ion poate  explica erorile care s-au comis anul acesta în cazul Dragoș Săvulescu
Ana Birchall: Stelian Ion poate explica erorile care s-au comis anul acesta în cazul Dragoș Săvulescu

Ana Birchall a transmis un mesaj după victoria de la Curtea Constituțională.

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a spus că sesizarea la Curtea Constituțională a Liei Savonea a fost „șicanatorie şi abuzivă”, conform Agerpres.

Reacția sa a venit după ce CCR a constat că nu a existat conflict juridic între cele două.

Dreptate pentru Birchall

 

„CCR mi-a dat dreptate astăzi, constatând ceea ce am susținut mereu şi anume că nu a existat niciun conflict de natură constituțională între mine, pe vremea când am deținut portofoliul de ministru al Justiției, Ministerul Justiției şi Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Motivele invocate în cererea formulată la CCR de fostul președinte al CSM Lia Savonea nu au fost susținute de elemente de fapt şi de drept, cererea fiind în mod evident șicanatorie şi abuzivă. De altfel, prin această plângere la CCR Lia Savonea a încercat transformarea unor animozități personale față de mine în argumente prin care să își susțină această plângere formulată abuziv", a scris Ana Birchall, miercuri, pe Facebook.

Lia Savonea ar trebui să demisioneze din CSM

 

În opinia fostului ministru, Lia Savonea ar trebui să-și prezinte demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, în urma deciziei CCR.

„Aşa-zisul conflict inventat de doamna Savonea a fost cauzat de faptul că nu i-am tolerat derapajele. Pentru că m-am opus propunerilor şi deciziilor pe care le-am considerat şi le consider toxice pentru sistemul judiciar şi bunul mers al Justiției, doamna Savonea a transformat frustrările personale la rang de conflict imaginat, hârțuind practic ministrul Justiției. În lumina deciziei CCR de azi, Lia Savonea ar trebui să demisioneze din CSM în regim de urgenta. Sper că o va face, pentru a da astfel şi un semn de revenire pe un făgaș normal, credibil, al CSM care trebuie să reprezinte, aşa cum se statuează şi în Constituție, un garant al independenței Justiției", afirmă Birchall.

Disperarea Liei Savonea

 

„Decizia CCR de azi demonstrează încă o dată că, în realitate, aşa-zisul conflict a fost doar în imaginația doamnei Savonea, fiind generat în principal de disperarea acesteia pentru că nu a reușit să își facă jocurile în CSM - jocuri demne mai degrabă de un politician decât de un magistrat. Sper că va avea decența să demisioneze!", a încheiat Ana Birchall.

Curtea Constituțională a României a stabilit astăzi că nu a existat conflict juridic de natură constituțională între Lia Savonea, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi Ana Birchall, fost ministru al Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel