BINOMUL, aprobat de Parlament în 2014. Traian Băsescu aruncă în aer scena politică

Traian Băsescu aruncă în aer scena politică, după o declarație bombă făcută, duminică seara, la România TV. Fostul președinte acuză Parlamentul că a votat Raportul SRI în care se arăta clar colaborarea dintre SRI și DNA.

"O coordonată importantă a comunicării cu organele de urmărire penală a fost reprezentată de transmiterea datelor, informațiilor și documentelor  solicitate de acestea pentru nevoile cercetării penale, precum și soluționarea unor cereri în context irelevantă și diversificarea stării activităților în care experții juridici ai SRI sunt implicați în sensul că analizele comune cu procurorii nu se limitează doar la aspecte de drept material (cercetarea elementelor constitutive ale infracțiunilor), ci s-au extins la probleme de procedură penală: a spus Traian Băsescu.

[citeste si]

"Experți în domeniul juridic ai Seviciului în cadrul strucurilor teritoriale și centrale au fost cooptați ca membri în echipele operative comune de cooperare  cu structurile locale și centrale  ale organelor de aplicare a legii în 463 de dosare, față de 314 în 2012. Ăsta este raportul SRI din 2013 care a fost trimis Parlamentului, nu președintelui, și a fost aprobat de Parlament. Acum spun ce s-a întâmplat în timpul lui Băsescu.

SRI v-a spus, dragi parlamentari, ce face ilegal, că are juriști implicați în stabilirea probelor materiale, stabilirea procedurilor, în încadrarea pe pedepse împreună cu procurorii. V-a scris  și ați votat în Cameră reunită, ați votat aceste rapoarte" a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel