Bill Gates, raport alarmant: Se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară

Bill Gates, raport alarmant privind viitorul oamenilor. „Se apropie o uriaşă criză"
Bill Gates, raport alarmant privind viitorul oamenilor. „Se apropie o uriaşă criză"

Bill Gates vine cu un avertisment teribil pentru oameni.

Fundaţia Bill & Melinda Gates a dat publicităţii un raport alarmant privind viitorul. ”Se apropie o uriaşă criză agricolă şi umanitară. Sunt necesare mai multe fonduri”, este mesajul raportului, transmite Mediafax.

O criză agricolă uriașă, în special pentru ţările expuse din punct de vedere climatic, se va abate asupra lumii. Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin şi de finanţare, toate în regim de urgenţă, cu o atenţie deosebită pentru Africa. Aceste lucruri sunt susţinute de cel mai recent raport prezentat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. De ceva timp, Fundaţia încearcă, prin finanţare, să facă lumină asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatică până la redresarea post-Covid-19.

În raport se consemnează că o creştere a temperaturilor în lacurile din întreaga lume a fost detectată şi este legată de emisiile de gaze cu efect de seră. Aceste ecosisteme, de care depind milioane de oameni, sunt expuse riscului, putând perturba viaţa de zi cu zi a omului.

Vezi și: EXCLUSIV  Urmează o criză alimentară. Prețurile vor EXPLODA. Coșea: ”Ideea” apărută în presa franceză. România, un pericol

Un nou pericol, pe lângă pandemia COVID-19. OMS, avertisment: Ne ucid planeta, omoară oameni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis în urmă cu o săptămână zece recomandări asupra modului în care guvernele pot maximiza beneficiile pentru sănătate ale combaterii schimbărilor climatice într-o varietate de domenii, evitându-se astfel cel mai grav impact sanitar al crizei de mediu, informează Agerpres, citând Xinhua.

Înaintea celei de-a 26-a Conferinţe a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), care va avea loc la Glasgow, Scoţia, OMS a publicat raportul său special intitulat Argumentul sanitar pentru acţiune climatică. Cele zece recomandări ale OMS evidenţiază nevoia urgentă şi numeroasele oportunităţi pentru guverne de a acorda prioritate sănătăţii şi echităţii în cadrul regimului climatic internaţional şi al agendei de dezvoltare durabilă. Mai presus de toate, OMS îndeamnă guvernele să se angajeze la o revenire sănătoasă şi ecologică în urma pandemiei de COVID-19.

"Pandemia COVID-19 a scos în evidenţă legăturile intime şi delicate dintre oameni, animale şi mediul nostru înconjurător. Aceleaşi alegeri nesustenabile care ne ucid planeta omoară oameni, a declarat directorul general al OMS, doctor Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"OMS face apel la toate statele să se angajeze la acţiuni decisive în cadrul COP26 pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius - nu doar pentru că este ceea ce trebuie făcut, ci pentru că este în interesul nostru", a adăugat el.

Raportul vine în contextul în care evenimente meteorologice extreme fără precedent şi alte efecte climatice au un impact din ce în ce mai mare asupra vieţii şi sănătăţii oamenilor. Valuri de caniculă, furtuni şi inundaţii cu o frecvenţă în creştere au provocat moartea a mii de persoane şi au afectat milioane de vieţi. Schimbările meteorologice şi climatice ameninţă, totodată, securitatea alimentară, cresc riscul de boli şi afectează negativ sănătatea mintală. Schimbările climatice reprezintă cea mai mare ameninţare pentru sănătate cu care se confruntă omenirea, se subliniază în raport. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel