Scandal între corporațiile de tehnologie și serviciile secrete! FBI: Teroriștii nu pot fi prinși din cauza voastră!

Un nou scandal zguduie Statele Unite, însă acesta poate viza întreaga planetă, având în vedere problema esențială pusă în discuție: terorismul.

Apple și FBI se află în mijlocul unui scandal monstru. Totul a pornit după ce FBI nu a reușit să "spargă" softul unui iPhone 5C. Este vorba despre telefonul soților Farook, cei care au deschis focul, în data de 2 decembrie 2015, ucigând 14 oameni, în San Bernardino, California. 

FBI a intrat în posesia telefonului mobil și a cerut companiei condusă de Tim Cook să deblocheze telefonul.  Apple, însă, a refuzat, motivând că ceea ce i se cere de fapt este un program care ar permite pe viitor deschiderea oricărei încuietori electronice de la cea a telefoanelor, la seifuri. FBI a răspuns spunând că astfel de criptări pot permite teroriștilor să plănuiască atacuri fără a fi prinși.

Chiar dacă a primit un ordin judecătoresc, Apple nu vrea să se supună solicitării FBI. Într-o scrisoare publică, directorul executiv Tim Cook explică motivele.

„FBI ne cere să realizăm o nouă versiune a sistemului de operare al iPhone care să treacă de orice protocol de securitate şi apoi să instalăm această versiune pe telefonul recuperat în timpul anchetei. Odată creată, o astfel de tehnologie ar putea fi folosită oricând şi pentru orice dispozitiv. Ar fi echivalentul unei chei universale capabile să deschidă sute de milioane de încuietori, de la restaurante şi bănci la magazine şi case" este reacţia Apple la solicitarea FBI.

Cu alte cuvinte, spune conducerea Apple, inventarea unui astfel de program ar crea o breşă de securitate care ar expune toate dispozitivele electronice. Unii membrii ai Congresului american văd refuzul drept un semn de necooperare.

Mark Zuckerberg susține Apple

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că susține compania Apple în bătălia împotriva justiției americane în privința confidențialității datelor.

Prezent la Mobile World Congress Barcelona, Zuckerberg spune că este foarte importantă criptarea, iar un backdoor nu ar ajuta deloc. El spune că Facebook va lupta ca pe rețea să nu existe conținut pro-ISIS.

Zuckerberg spune, citat de USA Today, că Facebook este de partea Apple deoarece criptarea este o unealtă importantă. El a adăugat că nici crearea unui backdoor nu este o soluție eficientă fiindcă nu are cum să crească securitatea și nici nu ne-ar îndrepta spre o direcție bună.

Atât Apple, cât și alte companii americane mari de tehnologie, spun că este extrem de importantă criptarea datelor, fiindcă doar așa s-a câștigat încrederea clienților. Autoritățile au o opinie cu totul diferită și spun că nivelul ultra-sofisticat de criptare permite teroriștilor să plănuiască atacuri fără a fi prinși și anchetele sunt frânate.

Bill Gates, poziție surprinzătoare

Bill Gates e de părere că Apple ar trebui să ajute FBI-ul să capete acces liber la telefonul trăgătorului din San Bernardino.

Într-un interviu acordat Financial Times, Bill Gates a remarcat că e vorba de un caz foarte specific: "Ei nu cer ceva general".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel