Bill Clinton susține Starship, un proiect care va trimite oamenii în alt sistem solar

bill clinton
bill clinton

Proiectul „100 Year Starship” (100YSS), lansat la începutul acestui an, are un scop grandios: transformarea călătoriilor interstelare din vis în realitate de-a lungul următorului secol. În următorii 100 de ani acesta ar permite omenirii să călătorească în afara sistemului solar.

Proiectul beneficiază de o finanţare iniţială de 1 milion de dolari din partea DARPA, agenţia guvernamentală americană ce a asistat la crearea Internetului, şi de 100.000 de dolari din partea NASA. De asemenea, mai multe organizaţii private şi-au anunţat participarea la proiect, urmând să contribuie la dezvoltarea structurilor tehnice, culturale, legale şi financiare ce vor sta la baza unei călătorii umane interstelare.

Săptămâna viitoare, proiectul 100YSS va organiza primul simpozion public, ce va avea loc în Houston, SUA, unde fostul președinte american Bill Clinton va fi președinte onorific al întrunirii. Acesta a declarat că „acest efort important ajută la dezvoltarea tehnologiei şi a cunoaşterii necesare pentru a explora spaţiul, ajutând totodată la conceperea unor instrumente necesare ce vor permite îmbunătăţirea vieţii pe Terra”.

Membrii proiectului recunosc că ideea în sine aparține un pic de fantastic, dar același lucru s-a întâmplat și cu călătoria în spațiu.

Cea mai rapidă invenţie a omenirii, naveta Voyager 1, se deplasează cu o viteză de peste 57.000 de kilometri de oră. Dacă s-ar îndrepta spre Alpha Centauri, Voyager 1 ar avea nevoie de 70.000 de ani pentru a ajunge la destinaţie, astfel că proiectul 100 YSS trebuie să descopere o metodă mult mai rapidă de deplasare prin spaţiu.

Rămâne de văzut dacă eforturile proiectului 100 YSS vor fi încununate de succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel