Bill Clinton nu scapă de Monica Lewinsky. Criticat dur

Monica Lewinsky si Bill Clinton
Monica Lewinsky si Bill Clinton

 Fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a atras luni critici violente, care au denunţat lipsa lui de compasiune şi de regrete faţă de Monica Lewinsky, cu care a avut o legătură la Casa Albă, informează AFP. 

Întrebat de postul NBC despre Monica Lewinsky, care i-a fost amantă în 1995 şi 1996 pe vremea când era stagiară la Casa Albă, Bill Clinton a dezvăluit că nu şi-a cerut niciodată scuze personal în faţa ei. 

În februarie, Monica Lewinsky a scris o mărturie, publicată în revista Vanity Fair, explicând inclusiv faptul că ea a suferit de stres post-traumatic cauzat de mediatizarea legăturii sale şi de ancheta procurorului special Kenneth Starr. După ce afirmase multă vreme că relaţia era una consimţită, Monica Lewinsky a explicat că tinereţea sa (22 de ani) şi diferenţa de statut între ea, tânără stagiară, şi preşedintele SUA, făceau însăşi ideea de consimţământ una "discutabilă". 

Motivul criticilor 

Întrebat dacă i-a prezentat vreodată scuze directe Monicăi Lewinsky, fostul preşedinte a răspuns negativ. "Am spus de mai multe ori public că îmi pare rău. Este total diferit. Scuzele erau publice", a spus el. 

Presat de jurnalistul de la NBC, Craig Melvin, să explice dacă el consideră că-i datorează scuze Monicăi Lewinsky, Bill Clinton nu a răspuns, iar scriitorul James Patterson, coautor împreună cu el al unui roman lansat luni, a retezat-o scurt: "Sunt 20 de ani de atunci, să fim serioşi!", a declarat romancierul, vizibil agasat de acest tir de întrebări. "Să vorbim de JFK. Să vorbim de LBJ", a spus el, cu referire la foştii preşedinţi John F.Kennedy şi Lyndon B.Johnson, cunoscuţi pentru numeroasele lor relaţii extraconjugale. "Gata acum!", a conchis el. 

"Bill Clinton este în mod clar unul dintre motivele pentru care avem nevoie de #MeToo", a comentat jurnalista Courtney Enlow pe Twitter, unde soţul fostei candidate la preşedinţia SUA este vehement criticat. "Apreciez mişcarea #MeToo", a declarat democrata de 71 de ani, apreciind că aceasta "ar fi trebuit să apară mai devreme", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel