Bilete mai scumpe pentru albi decât pentru persoanele de culoare, la un festival de muzică din SUA

Organizatorii unui festival planificat pentru începutul lunii august în Detroit, nordul Statelor Unite, au anunţat că renunţă la punerea în vânzare a biletelor mai scumpe pentru albi decât cele pentru persoanele de culoare, după ce au primit ameninţări şi au provocat o controversă, relatează marţi AFP.

AfroFuture Fest a pus în vânzare bilete de 20 de dolari pentru "persoanele de culoare" şi de 40 de dolari pentru alţii.

Această diferenţă de preţ avea drept scop să "ofere celor mai marginalizate comunităţi (persoanele de culoare) o şansă egală de a asista la evenimente din propria lor comunitate", au explicat organizatorii festivalului.

"În Detroit şi în alte oraşe unde trăiesc numeroase persoane de culoare, cei din afara comunităţii profită în mod constant de bilete mai ieftine din cauza posibilităţilor lor financiare", au adăugat ei.

"Preţurile biletelor nu sunt făcute pentru a-i lăsa pe albi pe dinafară", a declarat una dintre organizatoare, Francesca Lamarre, pentru ziarul local Detroit Metro Times.

Decizia a fost întâmpinată pe reţelele sociale cu mesaje de condamnare şi mai rar de sprijin.

Una dintre invitatele festivalului, rapperiţa Tiny Jag, originară din Detroit, a anunţat pe Twitter că nu va participa la eveniment argumentând că această politică a preţurilor duble "nu reflectă opiniile ei".

O specialistă pe probleme de discriminare a declarat de asemenea pentru The New York Times că această politică ar putea încălca cel de-al 14-lea amendament din Constituţia Statelor Unite care protejează egalitatea rasială.

"Mulţi albi ne-au spus că nu văd nici o problemă să plătească mai mult", a afirmat o altă organizatoare a festivalului, Adrienne Ayers. Cu toate acestea, ea a anunţat duminică seara pe Twitter că se va renunţa la taxarea diferită în urma "ameninţărilor din partea susţinătorilor supremaţiei albilor" şi a "comentariilor rasiste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel