EXCLUSIV  Bilete gratuite. Val Vâlcu, surpriză totală când a mers la Gară: Ce a descoperit în tren

Anca Murgoci / 14 dec 2018 / 14:51 Salveaza PDF Comentarii
tren
tren

Val Vâlcu a povestit ce s-a întâmplat la Gara de Nord când a mers la casa de bilete. A avut o surpriză: nu mai erau bilete nici la clasa întâi, nici la clasa a doua.

Au luat studenții bilete. Nu mai sunt. Așa mi s-a zis la casă. Oamenii au fost nevoiți, negăsind bilete la clasa a doua, să cumpere pentru clasa întâi. Am cumpărat bilet, neavând loc până la jumătatea drumului. Apoi se elibera locul, deci l-am plătit oricum”, a spus Val Vâlcu.

După ce s-a urcat în tren, unde erau zeci de oameni în picioare înghesuiți pe hol, jurnalistul a fost uimit să vadă compartimentele de tren goale.

Care era explicația?

 

Dat fiind faptul că gratuitatea pe tren este nelimitată, adică nu există un anumit număr de călătorii, studenții își iau bilete din timp, pe ideea să fie. Apoi, dacă intervine altceva și dacă nu ajung la timp, știu că își pot face o nouă rezervare, dar în calculator apare locul luat, iar oamenii - care nu sunt studenți - sunt nevoiți să stea în picioare.

Problema nu este că studenții au gratuitate pe tren, problema este ideea de ”fără număr”. Ei pot face rezervări zilnic, de mai multe ori. Dacă tu, om obișnuit, mergi la casă să îți iei bilet, afli că trenul este plin. Dar, în realitate, sunt șanse ca trenul să fie jumătate gol. Studenții iau bilete, dar dacă au o altă problemă, nu mai vin la gară, știind că pot să-și ia oricând alt bilet. Poate că sistemul ar trebui regândit astfel încât să existe un anumit număr de călătorii.

Dincolo de faptul că stau oamenii în picioare, este un impact și vizavi de turism. Vrem să-l dezvoltăm, se face apel să mergem cu trenul la Sinaia, Bușteni etc, să lăsăm acasă mașina, dar trebuie să mergem în picioare cu trenul. Chestiunea cu biletele nelimitate pentru studenți împinge oamenii să meargă cu mașina și pe distanțe scurte, dar și lungi.

Poate una dintre soluții ar fi co-plata, adică să plătească studenții, de exemplu, 10% din preț.

VEZI ȘI: Mersul trenurilor. Paradox la CFR după ce PSD a dat gratuitate tuturor studențilorTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25