Bilete gratuite de tren în Europa, pentru tinerii de 18 ani

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat marţi că a reuşit să obţină sprijinul majorităţii din Parlamentul European pentru finanţarea programului privind acordarea de bilete gratuite în întreaga Europă tinerilor care împlinesc 18 ani. 

"Am reuşit să obţinem sprijinul majorităţii pentru finanţarea programului pe care l-am anunţat la începutul anului, şi anume, programul prin care ne propunem să acordăm bilete interrail, cu care orice tânăr european care împlineşte 18 ani poate călători gratuit timp de 30 de zile în Uniunea Europeană. Acest proiect, menţionat pentru prima dată de liderul grupului PPE în septembrie 2016, a fost introdus de mine între priorităţile Parlamentului pentru bugetul UE pe anul 2018 de la începutul acestui an. Am reuşit să obţin acordul majorităţii membrilor Parlamentului pentru a-l finanţa cu 12 milioane de euro în primul an", a spus Mureşan într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului European. 

Parlamentul European urmează să voteze miercuri în plen poziţia sa cu privire la bugetul Uniunii Europene pe anul 2018. 
Urmând procedura bugetară obişnuită, Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat, la data de 24 noiembrie 2016, pe deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PMP) ca negociator-şef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul UE din 2018. Este pentru prima dată când un deputat european din partea României negociază, în numele Parlamentului European, bugetul Uniunii Europene. 

Bugetul anual al Uniunii Europene a fost în 2016 de 155 de miliarde de euro, în 2017 - de 158 de miliarde de euro, valoarea estimată pentru anul 2018 fiind de 160 miliarde de euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel