Bilete de avion mai scumpe de la vară. Previziunea şefului Ryanair

Fotografie de la Marc Linder, Pexels
Fotografie de la Marc Linder, Pexels

Vacanţele ar putea deveni chiar şi mai scumpe din vară, când preţurile biletelor de avion ar urma să crească. 

Preţurile la biletele de avion ar urma să crească în această vară cu până la 15%, întrucât cererea depăşeşte numărul limitat de locuri disponibile, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, a afirmat miercuri directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O'Leary, informează site-ul sharecast.com.

Acesta a explicat că nu există o creştere a capacităţii anul acesta în Europa, iar acest lucru vine pe fondul "redresării masive a cererii".

"Anul trecut, preţul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creştere a preţurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne aşteptăm din nou în vara acestui an la o creştere cu 10 - 15%", a declarat şeful Ryanair, pentru publicaţia Daily Telegraph.

În ianuarie, Ryanair anunţa un nivel record al rezervărilor, firmele de turism încercând să încheie tranzacţii în contextul inflaţiei ridicate. Operatorul aerian low-cost vrea să înregistreze o creştere a numărului de pasageri în această vară, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, numărul de locuri fiind mai mare cu 30% faţă de 2019.

"Oamenii cheltuiesc. Se vede în întreaga Europă"



Inflaţia ridicată nu va afecta cererea, a previzionat O'Leary, operatorii din turism nefiind descurajaţi de creşterea preţurilor.

Acesta a afirmat: "Uitaţi-vă la obiceiurile de cheltuieli ale oamenilor: încearcă şi reuşesc să rezerve o cameră la hotel sau o masă la restaurant, un zbor sau alt mijloc de transport spre Europa. Oamenii cheltuiesc. Şi nu se vede doar în Marea Britanie, ci în întreaga Europă".

O'Leary a explicat că nu este îngrijorat de impactul majorării dobânzilor şi susţine demersurile băncilor centrale.

"Ratele dobânzilor trebuie să revină la un nivel de 5-6%, poate nu într-un mod atât de agresiv precum cel din America sau zona euro. Dar suntem într-o economie ciudată, unde şomajul este scăzut şi există presiuni în vederea majorării salariilor. Oamenii cheltuie bani", a susţinut şeful Ryanair, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel