Bilete comestibile la transportul public din Berlin. Conțin canabis și sunt valabile în metrou sau tramvai / VIDEO

Bilete comestibile la transportul public din Berlin. Conțin canabis și sunt valabile în metrou sau tramvai   /  Sursă foto: Captură YouTube
Bilete comestibile la transportul public din Berlin. Conțin canabis și sunt valabile în metrou sau tramvai / Sursă foto: Captură YouTube

Bilete comestibile, care conțin ulei de canabis, au fost puse în vânzare de transportul public din Berlin.

Operatorul de transport public din Berlin, BVG, a introdus un „bilet de cânepă” comestibil, despre care spune, într-un mod amuzant, că poate ajuta la atenuarea stresului călătoriei de Crăciun.

Compania de transport și-a dezvoltat o reputație pentru campanii promoționale obscure, iar aceasta profită de știrile venite de la noua coaliție de guvernare care spune că Germania ar putea legaliza canabisul și autoriza vânzarea acestuia în scopuri recreative.

„Desigur, totul trebuie privit cu ochi buni”, a spus purtătorul de cuvânt al BVG, Jannes Schwentu, adăugând că mesajul companiei este ca „în perioada stresantă de Crăciun, oamenii să circule cu autobuzul sau metroul”.

BVG spune că biletul său nu conține substanțe interzise și este făcut din hârtie comestibilă stropită cu ulei de cânepă care provine din semințele plantei de canabis și „se spune că are un efect relaxant”. Uleiul de cânepă folosit în bilete nu conține canabidiol (CBD) sau tetrahidrocannabinol (THC).

Biletele, disponibile timp de o săptămână, costă 8,80 euro (9,94 USD) și sunt valabile 24 de ore.

„Exprimăm foarte clar că oricine dorește să folosească biletul ca bilet real, poate să-l să-l mănânce după călătorie”, a spus Schwentu, potrivit Reuters.

Malta va legaliza, în premieră, cultivarea și consumul de canabis pentru uz personal

Malta va deveni, în această săptămână, prima țară europeană care legalizează cultivarea și posesia de canabis pentru uz personal, devansând Luxemburgul, care anunțase în octombrie că intenționează să legalizeze cultivarea și consumul în viitorul apropiat.

Deținerea a până la șapte grame de canabis va fi legală pentru cei cu vârsta de peste 18 ani și va fi permisă creșterea a până la patru plante de canabis acasă, cu până la 50 g de produs uscat păstrat. Marți va fi dat un vot în favoarea legislației, iar legea va fi semnată de președinte pentru ca aceasta să fie adoptată până în weekend, a declarat pentru Guardian Owen Bonnici, ministrul responsabil.

Decizia Maltei vine în contextul unui curent mai larg de reformă în Uniunea Europeană. Germania a anunțat, recent, că vrea să stabilească o piață reglementată a canabisului, după anunțuri similare și din partea guvernelor Elveției, Luxemburgului și Țărilor de Jos. De asemenea, în Italia este planificat un referendum în ceea ce privește acest subiect (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel