Bilanțul taifunului Rai din Filipine a crescut la 388 de morți

Fotografie creată de hitesh choudhary, de la Pexels
Fotografie creată de hitesh choudhary, de la Pexels

Bilanțul taifunului Rai, unul dintre cele mai puternice din Filipine, a crescut la 388 de morți. 

Taifunul Rai, unul dintre cele mai puternice din ultimii ani, din Filipine, a lăsat în urmă cel puţin 388 de morţi, a anunţat luni guvernul, în timp ce ameninţarea unei posibile epidemii apasă asupra anumitor regiuni din zona sinistrată, informează AFP, conform Agerpres. 

Biroul de apărare civilă a anunţat că numărul total al deceselor se ridică la 388, iar 60 de persoane sunt în continuare date dispărute. Potrivit unui bilanţ precedent, numărul morţilor era de 375. Totodată, sute de persoane au fost rănite.

Pe 16 şi 17 decembrie, taifunul, însoţit de vânturi care au atins viteze de până la 195 de kilometri pe oră, a presărat moarte şi dezolare în centrul şi sudul arhipelagului, smulgând în calea sa acoperişuri, stâlpi de electricitate şi arbori.

Sute de mii de persoane s-au trezit fără un acoperiş deasupra capului.

Peste patru milioane de persoane din 430 de oraşe şi sate, ale căror 482.000 de locuinţe au fost avariate sau distruse, urmează să primească sprijin, a asigurat totodată biroul de apărare civilă.

Peste 300.000 de persone se află în continuare în adăposturi.

Cel puţin 140 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza unei posibile contaminări a apei


O nouă ameninţare a apărut în ultimele zile în timp de guvernul transporta alimente, apă şi îmbrăcăminte către zonele sinistrate: cel puţin 140 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza unei posibile contaminări a apei.

În provincia meridională a Insulelor Dinagat, 80 de persoane s-au îmbolnăvit de gastroenterită acută, iar 54 de persoane primesc tratament pentru diaree în spitalul din insula turistică învecinată Siargao, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Maria Rosario Vergeire.

Oraşul Cebu a semnalat 16 cazuri de diaree, a mai precizat aceasta pentru jurnalişti.

Vergeire a subliniat că aceste zone se confruntă cu întreruperea alimentării cu apă, iar reţeaua de canalizare a fost avariată. Există aşadar posibilitatea contaminării, a precizat ea.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, taifunul a compromis totodată peste 4.000 de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului şi a devastat 141 de spitale şi clinici, dintre care doar 30 şi-au reluat operaţiunile.

Filipine, una dintre ţările cele mai expuse schimbărilor climatice, este afectată de aproape 20 de furtuni tropicale sau taifunuri în fiecare an, care distrug în mod frecvent recolte, locuinţe şi infrastructuri în regiuni afectate deja de sărăcie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel