Bilanţul nămeţilor: patru persoane au murit şi alte 100 sunt încă blocate

Zăpadă 1
Zăpadă 1

Patru oameni au murit după două zile de viscol şi ninsori. 600 de persoane au fost salvate în ultimul moment de autorităţi de furia iernii. Şi în acest moment sute de oameni sunt încă blocaţi în zăpadă, iar şase elicoptere ale ministerului de interne intervin în cazuri de urgenţă. Mai mulţi copii au fost deja transportaţi în Bucureşti pentru a primi îngrijiri medicale.

Ultimul bilanţ al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă arată că o sută de persoane sunt blocate în 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate în adăposturi. Autorităţile au scos la intervenţii peste 3.800 de oameni şi peste 1.700 de utilaje.

Un bebeluş de 7 luni aflat în stop cardio-respitaror a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Piteşti la Bucureşti. Copilul nu a putut fi adus cu ambulanţa către Capitală din cauza traficului îngreunat de pe A1, aşa că s-a solicitat ajutorul SMURD.

Alte două elicoptere ale MAI au decolat vineri, după ora 15.00, pentru a prelua alţi bolnavi din Călăraşi şi Piteşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a decolat, în jurul orei 15.30, din Bucureşti cu destinaţia Olteniţa, judeţul Călăraşi, pentru a prelua doi bolnavi care au nevoie de dializă.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au distribuit apă şi alimente din rezerva de stat persoanelor blocate în maşini pe autostrada A1. De asemenea, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu distribuie apă, conserve şi combustibil persoanelor blocate la Adunaţii Copăceni şi celor din adăposturile de pe raza judeţului.

Şase elicoptere ale inspectoratului general de aviaţie sunt implicate, de asemenea, în operaţiunile de salvare. Judeţele în care se intervine sunt: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Buzău.

Din cauza viscolului, 17 linii electrice aeriene au fost afectate, iar 5 stâlpi de înaltă tensiune au fost doborâţi. Patru persoane au murit după două zile de viscol şi ninsori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel