Japonia. Mai multe persoane dispărute și trei morți în urma ploilor și a alunecărilor de teren

Pixabay
Pixabay

Ploile din Japonia au dus la decesul sau dispariția mai multor persoane surprinse de alunecările de teren sau inundații. 

Cel puțin patru persoane ar putea fi moarte și alte 2 sunt dispărute după alunecările de teren din Japonia, provocate de ploile abundente din ultimele zile, scrie CNN. Trei dintre victimele din prefectura Nagano sunt presupuse moarte, în ciuda faptului că salvatorii au reușit să scoată cinci oameni în viață. 

O femeie de 59 de ani din Unzen, prefectura Nagasaki a murit în propria casă, luată de o alunecare de teren. Doi dintre membrii familiei acesteia sunt dispăruți, însă nu sunt considerați încă morți.

Oficialul local Ai Iwoka a transmis că au fost trimis pe teren un personal de 330 de persoane, care să ajute la degajarea stricăciunilor create de fenomenele meteo extreme și la găsirea celor dispăruți. 

„Caută cu atenție rezidenții dispăruți în timp ce se asigură că nu vor mai fi alte alunecări de teren sau inundații”, a spus aceasta. 

Milioane de oameni au fost evacuați

Aproximativ 2 milioane de japonezi au primit sâmbătă, 14 august, ordin să își evacueze locuințele în urma ploilor abundente, în special în prefecturile Fukuoka și Hiroshima, scrie BBC. Pe lângă ploi, au avut loc alunecări de teren. 

Cel mai înalt grad de avertizare, nivelul 5, a fost emis sâmbătă pentru mai mult de un milion de oameni din prefecturile Saga, Nagasaki, Fukuoka şi Hiroshima, potrivit postului public de radio NHK, citat de Mediafax. Avertisment de nivelul 4 a fost emis pentru alte 17 prefecturi, afectând peste 4 milioane de locuitori.

Ploile s-ar putea întinde pe durata unei săptămâni

Autoritatea meteorologică a ţării, care a emis avertismentele, a anunțat că ar putea ploua aproximativ o săptămână, potrivit Reuters. Nivelul apei creşte în continuare în mai multe râuri care sunt aproape să se reverse pe drumurile din jur.

Unele oraşe de pe insula sudică Kuyshu au înregistrat sâmbătă peste 40 de milimetri de apă într-o oră. Până la 250 de milimetri ar putea să cadă pe insulă în 24 de ore.

Adachi Yushi, director la Agenţia Meteorologică, a numit ploaia „fără precedent” şi le-a cerut oamenilor să urmeze ordinele de evacuare. Premierul Yoshihide Suga a scris pe Twitter că a înfiinţat un centru de control al dezastrelor pentru a coordona acţiunile Guvernului cu cele ale autorităţilor locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel