Bilanţul deceselor în urma inundaţiilor din India, Nepal şi Bangladesh a depăşit 300

Bilanţul inundaţiilor severe care au afectat regiuni din India, Nepal şi Bangladesh a depăşit luni 300 de decese chiar dacă ploile torenţiale au scăzut în intensitate, iar apele au început să se retragă în unele dintre cele mai afectate regiuni, potrivit Reuters. 

Precipitaţiile abundente şi râurile ieşite din matcă au dus, cu mai bine de o săptămână în urmă, la inundarea unor porţiuni extinse din estul Indiei, iar oficialităţile au anunţat luni că, până la această oră, 102 persoane au decedat în statul Bihar, cu 35 mai multe decât estimările guvernamentale comunicate joi. 

Ploile torenţiale din Bangladesh au ucis mai mult de 47 de persoane în ultimele două săptămâni, iar cel puţin 120 sunt date dispărute, cel mai probabil decedate în urma inundaţiilor severe şi a alunecărilor de teren în Nepal, o ţară cu un peisaj predominant muntos, au precizat autorităţile din cele două ţări. 

S-au înregistrat inundaţii şi în anumite regiuni din Pakistan. 

În Bangladesh, cel puţin 700.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele. 

Numărul deceselor în urma inundaţiilor din regiune a crescut de peste două ori în ultimele cinci zile. 

Cel puţin cinci districte din centrul Bangladeshului riscă să fie inundate întrucât nivelul apelor a două râuri continuă să crească, a precizat pentru Reuters un oficial din cadrul agenţiei guvernamentale responsabilă cu gestionarea apelor. 

Autorităţile fac eforturi pentru a furniza provizii persoanelor sinistrate. 

"Avem suficiente provizii, dar problema este să putem ajunge la oameni", a spus Foyez Ahmed, subcomisar al districtului Bogra din Bangladesh. "Nu dispunem de suficiente facilităţi de transport pentru a ne deplasa în regiunile aflate sub ape". 

În statul indian Assam, renumit pentru plantaţiile de ceai, în apropierea graniţei cu Bangladeshul, peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa şi milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urma inundaţiilor severe, potrivit oficialilor. 

Într-un incident separat, cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa duminică după ce au fost lovite de fulger în Uttar Pradesh, cel mai populat stat din nordul Indiei.

Serviciul meteorologic indian a prevăzut luni precipitaţii extrem de abundente în patru dintre cele 14 districte ale statului sudic Kerala.

Kerala a fost afectat anul trecut de cele mai severe precipitaţii din ultimul secol, ploile torenţiale şi alunecările de teren provocând decesul a circa 500 de persoane, distrugând locuinţe şi terenuri agricole.

Ploile din timpul sezonului musonic, când în India se înregistrează 75% din cantitatea anuală de precipitaţii, nu au fost distribuite teritorial în mod egal. 

În regiunea Himalaya, a căzut o cantitate mult mai mare de precipitaţii în comparaţie cu alte teritorii din zona de câmpie, unde deficitul de ploaie a ajuns la 60%, potrivit serviciului meteorologic public din India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel