Bilanțul catastrofei feroviare din India ajunge la cel puțin 280 de morți și 900 de răniți - cel mai mortal accident din ultimii 20 de ani /video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cel puțin 280 de persoane au murit și aproximativ 900 au fost rănite după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit în statul Odisha, din estul Indiei, cel mai mortal accident feroviar din ultimii 20 de ani.

 

Trenul Coromandel Express, care circula de la Kolkata, din Bengalul de Vest, până la Chennai, în Tamil Nadu, mergea cu aproximativ 130 km/h când s-a ciocnit de un tren de marfă staționar, în jurul orei 19:00, vineri.

În urma deraierii, niște vagoane au lovit două alte garnituri ale trenului Howrah Superfast Express, din sens opus, conform South Eastern Railway, ceea ce a dus la o catastrofă, scrie The Guardian.

Rajesh Kumar, directorul comercial adjunct senior al South Eastern Railway, a declarat că trenul Coromandel Express a deraiat, ceea ce a dus agravarea accidentului și că motivul va fi investigat.

Numărul morților era de așteptat să crească pe măsură ce mai multe cadavre au fost recuperate din vagoanele răsturnate, a declarat secretarul șef de stat, Pradeep Jena. Peste 200 de ambulanțe au fost chemate la fața locului, în districtul Balasore din Odisha, și 100 de medici suplimentari, față de cei 80 aflați deja acolo, au fost mobilizați, a adăugat el. Aproximativ 850 de persoane au fost transportate la spital.

„Operațiunea de salvare continuă în ritm de război”, a transmis Jena. 

Echipele de salvare au fost mobilizate din capitala Odisha, Bhubaneswar și din Kolkata, a declarat ministrul federal pentru căi ferate, Ashwini Vaishnaw. De asemenea, au fost implicați sute de pompieri, ofițeri de poliție și câini adulmecători.

Imaginile de la fața locului au arătat sute de salvatori urcându-se pe garniturile deteriorate ale trenurilor, în timp ce lucrau frenetic peste noapte pentru a găsi supraviețuitori. Sudhanshu Sarangi, directorul general al departamentului de pompieri din Odisha, a declarat că au reușit să recupereze aproximativ 200 de cadavre.

Vorbind sâmbătă dimineață, după ce eforturile de salvare au durat aproape 12 ore, Sarangi a spus: „Încercăm să localizăm cadavre care ar putea fi încă prinse sub compartimentele deteriorate. Operațiunile vor continua pentru câteva ore.”

În India au avut loc numeroase accidente feroviare și în trecut, dar siguranţa pe căile feroviare se ameliorase semnificativ în ultimii ani, datorită noilor investiţii masive şi a modernizărilor tehnologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel