EXCLUSIV  Bilanț la MAI. Christian Ciocan a explicat prezența lui Marcel Vela la eveniment

Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre bilanuțul care a avut loc la Ministerul Afacerilor Interne.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, comisarul-șef Christian Ciocan a vorbit despre bilanțul care a avut loc la Ministerul Afacerilor Interne și a punctat prezența lui Marcel Vela la acest eveniment:

„A fost bilanțul la Ministerul Afacerilor Interne. În afară de faptul că au rezultat niște repere, pentru prima dată în ultimii 5 ani, MAI-ul are cel mai mare buget, fapt ceea ce constitue premisele pentru ca serviciul în interesul cetățeanului să își ridice nivelul și proiectele pe care le derulează să fie puse în practică, Ministerul de Interne s-a subsumat și a constituit fundamentul pentru deciziile pe care Consiliul Suprem de Apărare al Țării le-a luat.

Au fost trecute în revistă principalele proiecte realizate, de exemplu Poliția Animalelor și Poliția Școlilor, dar și activitățile într-un cadru deosebit și anume anul pandemiei. Ministerul Afacerilor Interne a trebuit să-l străbată cu același efective, deși are alte activități și alte obligații, dar a trebuit să facă față și provocărilor cauzate de pandemie. Ministrul Bode a avut un discurs scurt și structurat care a sintetizat toată activitatea MAI-ului. De aici rezultă faptul că România și românii trebuie să știe că, așa după cum Ministerul de Interne se prezintă astăzi, este performant, iar cetățenii trebuie să se uite cu încredere. E similar altora din Europa și o spun în cunoștință de cauză, instituția fiind o falangă importantă pe tipul de război asimetric și pe criminalitate transnațională care constituie amenințări în actualul context geopolitic. Pe bază de parteneriat și reciprocitate, Ministerul de Interne asigură confort și altor state care ne invită, deseori, să asigurăm siguranța cetățenilor și din alte țări, de exemplu Franța, Germania, Suedia, Belgia, SUA, etc.“

Prezența lui Marcel Vela la bilanț

Ministrul Bode l-a chemat la această prezentare a bilanțului pe Marcel Vela, care practic a condus toată această activitate analizată astăzi. Într-un respect profund unul față de celălalt, dar și față de toți lucrătorii Ministerului de Interne și față de națiunea română, cei doi demnitari au demonstrat că sunt nu doar colegi, dar și prieteni, așa cum au afirmat-o ambii. Proiectele pentru siguranța românilor nu au fost doar o vorbă în vânt. La vremea respectivă, domnul Vela a trecut câteva din proiecte în revistă, iar această comuniune a celor doi demnitari vine să certifice faptul că tot ceea ce s-a întâmplat este de bun augur și dă rezultate.

Nu s-a mai întâmplat vreodată ca un demnitar să fie chemat la un asemenea nivel. Lucrul acesta a fost salutat și de premierul României, domnul Florin Cîțu. Domnul Marcel Vela a vorbit imediat după ministrul de Interne și acesta e un lucru pe care noi l-am remarcat și l-am apreciat. E vorba de noblesse oblige, adică lucrurile sunt reliefate la adevărata lor valoare.

A fost un bilanț deloc festiv, un bilanț aplicat și un bilanț care reprezintă doar o fotografie a ceea ce s-a întâmplat, dar și un reper față de ceea ce va urma să se întâmple. Domnul Bode a reafirmat că managementul trebuie să fie la cel mai înalt nivel, a dispus deja măsuri pentru evaluarea a tot ceea ce se întâmplă și va aduce modificări și în planul reformei generale, dar și în planul punctual al fiecărui manager. Salutăm aceste decizii, discursurile tuturor au fost la fel de scurte, structurate, dar apreciative în mod obiectiv. Cu toții trebuie să înțelegem că lucrurile nu se încheie aici, ba dimpotrivă, lucrurile vor continua cu un nou început și cu noi obligații față de comunitate“, a conchis Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel