Bilanţ îngrijorător la malul mării. Câţi români au fost aproape de înec, de la deschiderea sezonului estival

salvamari
salvamari

Operaţiuni de salvare în serie pe litoral, în cel mai promiţător sezon estival din ultimii ani. Sunt peste 50 de mii de turişti în staţiunile de la mare, iar numărul intervenţiilor depăşeşte orice record. Numai în Mamaia şi Constanţa, peste 250 de oameni au fost salvaţi de la înec în doar trei săptămâni, iar cei mai mulţi sunt copii, scrie observator.tv. 

În apă, sunt pericole uriaşe la orice pas, chiar şi atunci când marea e aparent liniştită. Salvamarii sunt în alertă peste 12 ore pe zi.

Cei mai vulnerabili sunt copiii. În peste 70 la sută dintre operaţiunile de salvare, sunt implicaţi minori.

Salvatorii spun că mai mult de jumătate dintre cazurile de înec au loc în apropierea părinţilor, care nu îşi dau seama că cel mic este în pericol. Contrar aşteptărilor, victima nu are timp să facă semne sau să strige după ajutor. Salvamarii numesc înecul moarte silenţioasă.

De la 1 iunie, salvamarii s-au confruntat cu 250 de cazuri de înec numai în Mamaia şi Constanţa. Duminică, un bărbat a fost în pericol de moarte după ce a sărit după câinele lui în apă şi i s-a făcut rău. Victima a fost preluată cu un elicopter şi este în stare stabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel