Bilanț dramatic: peste 130 de minori au fost uciși în războiul din Ucraina

Sursă foto: Pexels (David Penaido)
Sursă foto: Pexels (David Penaido)

Războiul din Ucraina nu i-a iertat nici pe cei mici, peste 130 de copii pierzându-și viața din cauza războiului.

Războiul din Ucraina a ucis 136 de copii în cele 31 de zile trecute de la începutul invaziei ruse, a anunţat sâmbătă biroul procurorului general ucrainean, într-un mesaj pe Telegram, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

Din acest total, 64 de copii au fost ucişi în regiunea Kiev, iar alţi 50 în regiunea Doneţk, potrivit procurorului.

Alţi 199 de copii au fost răniţi, conform aceluiaşi mesaj. Reuters menţionează că aceste informaţii nu au putut fi verificate independent.

Zelenski, mesaj pentru mamele din Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la mamele din Rusia în cel mai recent discurs al său, transmite BBC. Acesta le-a cerut femeilor ruse să nu-și trimită copiii pe front și să fie vigilente în legătură cu locațiile în care se află ei. (Vezi articolul AICI)

În discursul său, rostit cu mare emoție în glas, președintele Ucrainei a spus: Vreau să le transmit încă o dată un lucru mamelor din Rusia, în special mamelor celor înrolați. Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”.

Acesta le-a mai cerut femeilor din țara vecină să nu creadă „promisiunile că vor fi trimiși undeva doar pentru exerciții sau în afara condițiilor de luptă”. În plus, Volodimir Zelenski le-a rugat să „ia imediat măsuri” dacă există suspiciuni că fiii lor sunt trimiși să lupte în Ucraina.

Mesajul video al președintelui Zelenski, care a rămas în Kiev alături de armata sa, vine în contextul în care Rusia a recunoscut pentru prima dată public miercuri, 9 martie 2022, că există prezența recruților în rândul forțelor sale din Ucraina. Mulți dintre recruți nu sunt pregătiți pentru luptă, iar unii au fost chiar luați prizonieri, a mai admis Federația Rusă.

A scăpat din spitalul distrus și a născut o fetiță

O femeie gravidă care a fost surprinsă cum fugea dintr-un spital ucrainean distrus de obuzele rusești a adus pe lume cu succes o fetiță, potrivit BBC.

Imaginile cu Mariana Vishegirskaya, o tânără vizibil însărcinată care a scăpat după atacul ce a ucis trei persoane, au devenit virale pe Internet. Mariana ar fi născut chiar la o zi distanță după tragedie, spune nepoata sa din Turcia. Ambasadorul Ucrainei la Organizația Națiunilor Unite (ONU) a confirmat informația și transmite că fetița a fost numită Veronika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel