Bilanț POMPIERI: Sute de incendii și zeci de persoane salvate într-o săptămână

Pompierii militari au salvat între 16 și 22 ianuarie, 71 de persoane și au stins 524 de incendii. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, luni, că ”Au fost derulate 8.467 intervenţii la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 524 misiuni de stingere a incendiilor, 6.738 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 56 misiuni de descarcerare şi 206 pentru deblocare/salvare, precum şi alte 943 situaţii de protejare a comunităţilor. De asemenea, în cele şapte zile, 6.486 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical şi terapie intensivă mobilă, iar alte 71 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii”. 

La nivel național, în perioada precizată s-au efectual 625 de controale, s-au dat 1294 de avertisment și 263 de amenzi. Specialiștii au instruit angajații, ca să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor la locul de muncă. 

Tot în perioada 16-22 ianuarie, la nivel naţional, s-au realizat 480 de acţiuni pentru educarea preventivă. 

"În cursul ultimelor două nopţi (21 şi 22 ianuarie), pompierii militari alături de reprezentanţi ai celorlalte structuri MAI, constituiţi în echipe mixte, au continuat verificările imobilelor în care se desfăşoară activităţi cu public numeros. Inspectorii de prevenire au executat 268 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 188 amenzi, în cuantum de 297.550 lei, pentru nerespectarea reglementărilor pe linia apărării împotriva incendiilor", mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel