Bilanț cutremurător al exploziilor de la Tianjin, vizibile din spațiu

Cel puţin 50 de oameni au murit şi peste 700 au fost răniţi în două deflagraţii care s-au produs la 30 de secunde distanţă una de cealaltă, în urmă cu o seară, în oraşul-port Tianjin, din China. 

Exploziile care s-au produs, miercuri seară, în Tianjin, într-un parc industrial unde sunt depozitate zeci de containere cu materiale explozibile, au fost atât de puternice încât au fost vizibile din spaţiu. Ore în şir, pompierii s-au chinuit să scoată oameni de sub dărâmături, iar 12 dintre ei şi-au pierdut viaţa în timpul intervenţiilor.

Autorităţile au dat ordin ca mii de persoane să fie evacuate de teamă că emisiile rezultate în urma deflagraţiilor ar putea fi toxice, scrie Digi 24.

Geamurile a zeci de clădiri s-au spart şi cei care locuiau în zonă au luat-o la fugă neştiind ce s-a întâmplat.

"M-am gândit în primul rând că a fost un cutremur," a declarat pentru Reuters, Guan Xiang, care locuiește 7 km distanță de locul exploziei.

Explozie puternică în China, la Tianjin. Momentul deflagrației a fost filmat

"Dormitorul nostru s-a prăbuşit, nu a mai rămas nimic, s-a prăbuşit. A fost oribil. Primul val de şoc m-a aruncat din pat, aşa că am luat-o la fugă ca să mă salvez. Când am ajuns la parter, a avut loc şi a doua explozie. A fost ca şi cum s-ar fi prăbuşit cerul. Apoi, cât ai clipi, s-a prăbuşit acoperişul", a declarat un alt localnic.

Imaginile difuzate de televiziunile locale sunt apocaliptice: tot ce se afla pe o rază de mai mult de un kilometru în jurul portului a fost complet distrus - clădiri de câteva etaje au fost puse la pământ, maşini şi containere au fost aruncate la metri distanţă şi munţi de moloz au luat locul parcului industrial.

Deocamdată nu se ştie ce a dus la producerea exploziilor. Presa chineză spune că, cel mai probabil, este vorba despre o scurgere de gaze.

Autorităţile mai au o altă problemă de gestionat. Nu se ştie exact ce substanţe chimice erau depozitate în parcul industrial şi oficialii se tem că emisiile toxice rezultate în urma exploziilor ar putea afecta calitatea aerului şi a apei din oraşul Tianjin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel