Bilanț al celui mai sângeros atentat de la Bagdad din acest an

Bilanțul provizoriu al atentatului sinucigaș cu mașină capcană comis duminică dimineața în capitala Irakului, Bagdad, și revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a urcat la 119 morți și 140 de răniți, au anunțat autoritățile locale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Este cel mai sângeros atentat din capitala irakiană din acest an. Atacul a avut loc pe o stradă din cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului. Deflagrația s-a produs în apropierea unui restaurant, fiind incendiate și mai multe magazine.

Într-un comunicat difuzat de SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste, Statul Islamic, grupare radicală sunnită, a transmis de asemenea că unul dintre combatanții săi a aruncat în aer o mașină capcană în apropiere de o adunare a șiiților, o comunitate musulmană majoritară în Irak și considerată eretică de către Statul Islamic.

Atacul survine la o săptămână după ce SI și-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel