Bike-sharing la Piatra Neamț. Sute de biciclete de închiriat

Bike-sharing la Piatra Neamț anunțat de primarul Dragoș Chitic, prin implementarea unui sistem realizat cu fonduri europene.

”Primăria Piatra Neamț își propune ca prin fonduri europene în cadrul POR, Axa 4 să implementeze un sistem bike-sharing în Piatra Neamț” a scris Dragoș Chitic pe pagina sa de facebook.

”Proiectul cuprinde realizarea a 22 de stații pentru închiriere biciclete în toate cartierele orașului, în punctele cheie, în zonele cele mai tranzitate de locuitori, dar și de turiști. Majoritatea stațiilor pentru închirierea bicicletelor sunt amplasate pe străzile pe care sunt pregătite proiecte europene cu rețele de piste pentru biciclete. Cele 220 de biciclete (160 clasice și 60 electrice) amplasate în cele 22 de stații vor putea fi închiriate prin achiziționarea de tichete de la automate pentru eliberarea cardurilor, care vor fi amplasate în 10 dintre cele 22 de stații. Valoarea totală a proiectului este estimată la 12.168.000 lei, contribuția municipalității pietrene fiind de doar 2 %” mai scrie primarul nemțean.

Primarul Chitic mai precizează că ”în ședința Consiliului Local din 24 octombrie este supusă spre aprobare documentația tehnico-economică a proiectului, urmând ca depunerea pentru finanțare să se facă până la sfârșitul acestui an”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel