Bihor: Tabără de vară pentru copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, organizată de DAS Oradea

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO) a organizat, în perioada 26 - 30 august, o tabără de vară pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, în cadrul campaniei "Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!". 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DASO, Consuella Govor, în această tabără au fost prezenţi 12 copii cu vârste între 6 şi 12 ani, din cei 717 copii monitorizaţi de consilierii direcţiei ca având părinţi plecaţi în străinătate. 

Copiii au participat câteva ore pe zi la activităţi interesante, de la picturi pe faţă şi fitness la lecţii de acordare a primului ajutor şi modalităţi de salvare pe munte a unor persoane. Activităţile au avut loc la Centrul de Îngrijire de Zi din strada Traian Lalescu nr. 3C, cu sprijinul unor voluntari, persoane fizice, asociaţii sau instituţii.

Cei 12 copii au fost înscrişi în tabăra de zi de părinţii sau tutorii lor în urma unui seminar organizat în vară de conducerea DASO pe tema serviciilor pe care le oferă în sprijinul copiilor rămaşi în ţară şi părinţilor plecaţi la muncă în străinătate.

"Timp de o săptămână s-au desfăşurat activităţi diverse: de la vizita unui clovn care şi-a dezvăluit, rând pe rând, surprizele - baloane, joben, picioroange, mimă, picturi pe faţă, trasul sforii, alergatul în saci, până la lecţii de acordare a primului ajutor, modalităţi de salvare pe munte a unei persoane, în diferite condiţii meteo şi în funcţie de anumite particularităţi specifice unui traseu montan, activităţi de fitness, paşi de dans popular şi lecţii de pictură", a precizat Govor. 

Tabăra de vară s-a încheiat cu un spectacol de teatru inedit - "Întâmplări pe Insula Dorinţelor", cu delicii dulci şi premierea tuturor participanţilor.

DASO derulează de mai bine de patru ani Campania "Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!".

Reprezentanta DASO a ţinut să reamintească părinţilor care intenţionează să plece la muncă în străinătate că, potrivit legii, au obligaţia să anunţe acest demers la serviciul public de asistenţă socială (DAS Oradea), cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Dispoziţiile legii sunt aplicabile şi în cazul plecării tutorelui, precizează Govor.

"Dorim să mulţumim părinţilor care au înţeles că dorim să sprijinim acolo unde este nevoie şi nu să sancţionăm, aşa cum prevede legea, dacă nu se conformează acesteia", a adăugat Consuella Govor.

Aceasta a mai precizat că toţi părinţii din municipiul Oradea plecaţi la muncă în străinătate sunt invitaţi să se adreseze DAS Oradea pentru a beneficia de suport şi informare privind posibilităţile legale de care dispun pentru a le putea asigura copiilor protecţia fizică şi juridică pe perioada în care aceştia sunt lipsiţi de grija părinţilor.

DASO mulţumeşte celor care s-au implicat voluntar şi activ în organizarea acestui eveniment: actorul Igor Lungu, Serviciul Judeţean Salvamont Bihor, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor, Lucian Hevesi, Aurelia Sălăjan, Joseph-Emanuel Wagner, Ştefania Mateaş, Compania teatrală independentă Trend'Art Oradea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel