Bihor: Micii agricultori din zona montană a judeţului, primii pe ţară la numărul de proiecte pe sM 6.3

Micii agricultori din zona montană a judeţului au depus, în luna august, 450 de proiecte din cele 2.100 înregistrate la nivel naţional pe sM 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, situând Bihorul pe primul loc în ţară, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR), Cristian Buzlea.

"Acest fapt ne bucură, dar ne şi responsabilizează în egală măsură. Am făcut apel la conducerea Agenţiei pentru a disponibiliza colegi din alte judeţe, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Hunedoara, dar şi Arad, Timiş, care ne ajută la evaluarea proiectelor în termenele impuse de procedură," a declarat Cristian Buzlea.

Pentru a face faţă analizei dosarelor depuse de bihoreni, conducerea Agenţiei Naţionale pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a trimis la Oradea 24 de experţi din alte judeţe.

Şeful OJFIR Bihor a precizat că explicaţia pentru numărul mare de proiecte depuse constă, în primul rând, în deschiderea pe care instituţia o realizează faţă de beneficiari, implicarea celorlalţi beneficiari care au aplicat pentru proiecte europene şi care promovează, ei înşişi, tipurile de măsuri pe investiţii, precum şi numărul mare, considerabil, al firmelor de consultanţă din judeţ.

Dintre cei 450 de agricultori, peste 300 provin din zona montană a judeţului.

Submăsura M 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici este una dintre cele mai populare submăsuri lansate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), la mijlocul lunii iulie. Spre deosebire de alte programe unde se solicită cofinanţare din partea beneficiarilor, linia destinată dezvoltării fermelor mici asigură o finanţare de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Valoarea sprijinului nerambursabil pentru această submăsură este de 15.000 de euro şi se acordă în două tranşe. 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în maxim 3 ani de la primirea deciziei de finanţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel