Bihor: Furtunile au doborât cinci stâlpi de curent

Furtunile de duminică după-amiază au dărâmat cinci stâlpi de curent în comuna Şuncuiuş, un copac a căzut peste liniile de tren şi un stâlp de comunicaţii s-a prăbuşit între Vadu Crişului spre Şuncuiuş, relatează Agerpres.

Copacul a căzut peste linia de cale ferată între halta Peştera spre halta Şuncuiuş, unde acţionează cei de la CFR. Nu sunt probleme de siguranţă a circulaţiei şi nici nu a fost oprit mersul trenurilor. Judeţul Bihor s-a aflat sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până la ora 18.00, cele mai afectate zone fiind comunele Borod, Şuncuiuş, Vadu Crişului. Dacă la Borod a plouat torenţial cu grindină, mai mulţi copaci şi stâlpi de curent fiind doborâţi la pământ, la Vadu Crişului a plouat în rafale cu gheaţă. Totodată, mai multe drumuri au fost inundate din cauza ploilor.

Primarul comunei Şuncuiuş, Doru Gabor, a declarat, pentru Agerpres, că a plouat puternic între orele 15.00 şi 17.00, adeseori cu grindină, de mărimea unor alune, mai multe localităţi din comună rămânând fără curent electric. Pe lângă codul portocaliu de ploi, care trece în galben, după ora 18,00, tot pentru duminică, până la ora 24,00, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, pentru judeţul Bihor, o atenţionare de cod galben, care va afecta afluenţii Crişului Repede aferenţi sectorului amonte Acumularea Lugaş.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel