Bihor: Caravana "Fii pregătit!" ajunge în week-end la Salonta şi Aleşd

Caravana "Fii pregătit!" cu personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor va ajunge sâmbătă, 7 septembrie a.c., în municipiul Salonta, iar duminică, 8 septembrie, în oraşul Aleşd, unde se vor organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Bihor, cursurile oferite, între orele 10 şi 18, vor include, de asemenea, prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii - şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu echipamente medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana "Fii pregătit!" se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD - http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găseşte calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

Caravana "Fii pregătit!", pentru cursuri de instruire a populaţiei, a parcurs, din 2017, peste 47.000 de kilometri şi a ajuns în 134 de localităţi.

Mai mult de 900 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la pregătirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate şi ştiu să reacţioneze mai bine în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Caravana "Fii pregătit!" este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel