Bihor: O actriţă pictează clădirile de patrimoniu în arhitecturi de turtă dulce

O expoziţie inedită de pictură intitulată 'Oradea mea de turtă dulce' va fi vernisată miercuri, la Muzeul Ţării Crişurilor (MTC), fiind realizată de actriţa Adela Lazăr, angajată la Teatrul Regina Maria din Oradea.

Potrivit directorului MTC, Aurel Chiriac, expoziţia prezintă lucrări în care Adela Lazăr 'a imaginat o lume de basm, idilică, plină de culoare, n care o serie de clădiri de patrimoniu ale oraşului, cărora le-a păstrat intacte elementele identitare, sunt transpuse metaforic, prin spirit ludic şi joc cromatic, în arhitecturi ce ne aduc aminte de fantasticul copilăriei'. Orădenii vor redescoperi astfel embleme ale oraşului precum - Palatul Apollo, Palatul Vulturul Negru, Casa Darvas La Roche, Palatul Rimanóczy Kálman Jr., Teatrul Regina Maria, Palatul Moskovits Miksa.

Adela Lazăr a absolvit Facultatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş în 2004 şi din anul 2005 este actriţă la Teatrul Regina Maria din Oradea, iar din 2009, membră în Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş. Prima sa expoziţie de pictură, intitulată 'Chevalet', a avut loc în anul 2008, într-o librărie din Oradea. A urmat expoziţia 'Hainele cele noi ale împăratului', în 2017, într-o cafenea din centrul oraşului Oradea, iar în 2018 şi-a expus lucrările realizate sub genericul 'Oradea mea de turtă dulce', în Teatrul Regina Maria. A participat, de asemenea, la mai multe expoziţii de grup şi tabere de pictură, în ţară şi în străinătate, organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici din Târgu Mureş. La vernisaj, de la ora 12, vor fi prezenţi dr. Aurel Chiriac, directorul MTC, Ioan Moldovan, directorul Revistei 'Familia' şi autoarea lucrărilor, Adela Lazăr. Expoziţia va rămâne pe simezele muzeului până în 23 iunie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel