"Big Brother-ul" de la Mărăcineni dă de furcă serviciilor de ambulanţă din Vrancea şi Buzău

radar maracineni
radar maracineni
Tribunalul Buzău a dat câştig de cauză Ambulanţei Vrancea în procesul cu CNANDR, după ce mai multe autosanitare au fost amendate de zeci de ori pentru lipsa rovignetei, informează publicaţia Strada de Buzău. Autor: Adrian Stroescu

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea a obţinut anularea în insta­ţă a unor sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 1.300 lei, aplicată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, pentru câteva ambulanţe care au fost prinse fără rovignetă de camerele de supraveghere de la Mărăcineni.

Decizia Tribunalului Buzău nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Potrivit legii, ambulanţele sunt exceptate de la plata rovignetei, dar pentru ca acest lucru să fie posibil, CNADNR trebuia să primească o listă cu numerele de înmatriculare ale tuturor autosanitarelor din parcul auto al SAJ, pentru a fi băgate într-o bază de date. Astfel, până s-a primit lista respectivă, Serviciul de Ambulanţă din judeţul Vrancea a primit zece amenzi contravenţionale pentru care s-a cerut anularea în instanţă.

Numai în primele opt luni ale acestui an, pe rolul Judecătoriei Buzău au fost înregistrate peste 21.000 de cauze.

Dintre acestea, peste 7.000 au fost plângeri împotriva proceselor verbale de contravenţie primite acasă. Încă de la început, cei mai nemulţumiţi de amplasarea radarelor la Podul Mărăcineni au fost locuitorii din Mărăcineni, Săpoca şi Poşta Câlnău. Mulţi dintre ei sunt navetişti, iar dacă nu plătesc rovigneta, primesc amenzi cu duiumul.

Într-o situaţie asemănătoare cu cea de la Serviciul de Ambulanţă Vrancea sunt şi autosanitarele de la Ambulanţa Buzău. Serviciul de Ambulanţă din Buzau primeşte aproape zilnic amenzi. De fiecare dată, motivul invocat în procesele verbale de contravenţie este acelaşi: salvările nu au achitat taxa de drum.

Ambulanţele din Buzău au adunat, astfel, sute de amenzi cu valori între 250 şi 4.500 de lei. Legea spune clar, însă, că amenzile sunt nejustificate, pentru că maşinile de intervenţie ale salvării nu trebuie să platească taxă de drum. Şi politiştii din Buzău au ajuns în instanţă cu cei de la Drumurile Naţionale, care i-au amendat din cauză că maşinile lor de intervenţie nu au rovignetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel