Big Brother în școli, fără acordul profesorilor, elevilor, părinților. Proiectul anunțat de Ligia Deca

Fotografie de la PhotoMIX Company/ Pexels
Fotografie de la PhotoMIX Company/ Pexels

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a zis luni că urmează să se modifice cadrul legislativ pentrur a se oferi conducerii școlilor posibilitatea să poată instala sistemele de supraveghere video-audio, fără acordul profesorilor, elevilor sau părinților.

 

Ministerul Educaţiei a făcut un proiect OUG pentru modificarea Legilor Educaţiei.

'Am considerat necesară modificarea cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere video-audio pentru asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor şi a bunurilor, precum şi ca măsură de prevenţie a actelor de violenţă ce pot apărea în spaţiul şcolar. Prevederea actuală a legii permite şcolii supravegherea audio-video doar după consultarea cadrelor didactice, părinţilor sau elevilor majori. (...) Practic, şcolile care au instalat un sistem de supraveghere audio-video monitorizează activitatea din sălile de clasă şi îşi asumă răspunderea pentru respectarea prevederilor privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal', a zis Ligia Deca.

De asemenea, potrivit ministrului, camerele de supraveghere pot fi amplasate şi în exteriorul clădirilor, pe holuri, în sălile de mese, sport, festivităţi sau în cămine, internate, biblioteci şcolare sau centre de informare.

Ministrul Educaţiei a spus că înregistrările audio-video vor putea fi folosite doar în scopul investigării cazurilor sau sesizărilor de violenţă sau a cazurilor privind protecţia bunurilor.

'Şcolile nu pot folosi înregistrările audio-video în vederea evaluării profesionale a cadrelor didactice, iar această interdicţie este prevăzută explicit în lege', a zis ministrul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel