Biden, Zelenski și Steinmeier, mesaje de felicitare pentru Emmanuel Macron

Joe Biden l-a felicitat pe Emmanuel Macron şi a susţinut cooperarea bilaterală în scopul apărării democraţiei.

Preşedintele SUA, Joe Biden. l-a felicitat duminică pe omologul francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa, spunând că cele două ţări vor continua să coopereze pentru apărarea democraţiei, transmite Agerpres, citând AFP.

"Aştept cu nerăbdare să ne continuăm cooperarea strânsă, în special pentru sprijinirea Ucrainei, apărarea democraţiei şi combaterea schimbărilor climatice", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, numind Franţa un "partener cheie pentru a face faţă provocărilor globale".

Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken l-a felicitat, la rândul său, pe preşedintele francez afirmând că Washingtonul se aşteaptă la continuarea unei cooperări strânse cu Parisul."Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă cu Franţa în ceea ce priveşte provocările globale, întărindu-ne alianţa şi prietenia noastră lungă şi solidă", a scris pe Twitter şeful diplomaţiei americane.

Mesajul lui Volodimir Zelenski

"Felicitări lui @EmmanuelMacron, un adevărat prieten al Ucrainei, pentru realegerea sa!", a postat pe Twitter preşedintele Zelenski la primele ore ale zilei de luni.

"Îi doresc succes în continuare pentru binele poporului (francez). Îi apreciez sprijinul şi sunt convins că înaintăm împreună spre noi victorii comune. Spre o Europă puternică şi unită!" a adăugat el.

Preşedintele Emmanuel Macron şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski au discutat de multe ori de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie. De asemenea, Franţa a livrat Ucrainei arme în valoare de cel puţin 100 de milioane de euro, inclusiv rachete antitanc Milan şi tunuri Caesar. 

Președintele Germaniei salută victoria lui Emmanuel Macron

"Sunt încântat că majoritatea alegătorilor francezi vă susţin cursul pro-european", a declarat preşedintele german Frank-Walter Steinmeier într-o declaraţie emisă de biroul prezidenţial de la Berlin.

"Realegerea dumneavoastră este o veste bună şi pentru noi, germanii".

Preşedintele Steinmeier a adus un omagiu platformei preşedintelui Macron de angajare clară în favoarea unei ordini mondiale deschise, a unei viziuni pentru o Europă puternică, suverană şi a unei credinţe ferme în parteneriatul franco-german.

"Aţi menţinut cursul în aceste alegeri într-un mediu dificil. Aţi înfruntat o situaţie economică şi internaţională din ce în ce mai complexă nu cu răspunsuri presupus simple, ci cu o busolă clară". Steinmeier a salutat acest lucru ca pe un mare serviciu adus democraţiei în Franţa şi în Europa.

Şeful statului german a menţionat faptul că atacul Rusiei asupra Ucrainei este un memento dureros al faptului că pacea în Europa nu poate fi luată ca atare şi a adăugat că îi dă speranţă faptul că Franţa şi Germania "stau atât de strâns împreună" şi "susţin poporul Ucrainei în lupta sa curajoasă".

"Dacă astăzi, în plin război, vorbim de un punct de cotitură pentru Germania, Franţa şi Europa, atunci nu ştim încă exact cum poate arăta o nouă ordine a păcii în Europa. Dar suntem convinşi împreună că acest lucru va reuşi doar dacă Germania şi Franţa continuă să lucreze strâns împreună la aceasta într-o Europă unită", a spus preşedintele Frank-Walter Steinmeier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel