Biden vrea să meargă la frontiera cu Mexicul: Intenţionez să fac asta!

Biden vrea să meargă la frontiera cu Mexicul: Intenţionez să fac asta!
Biden vrea să meargă la frontiera cu Mexicul: Intenţionez să fac asta!

'Intenţionez să fac asta', le-a declarat miercuri preşedintele SUA Joe Biden jurnaliştilor care l-au întrebat dacă are în vedere să meargă la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, unde sosesc în mod regulat mulţi candidaţi la imigrare, scrie AFP. 

Președintele Joe Biden nu a oferit mai multe detalii cu privire la data acestei vizite, el care merge luni în Mexic pentru un summit cu liderii mexican şi canadian. Agenda imigraţiei este deosebit de sensibilă pentru Casa Albă care se luptă pentru moment să pună în aplicare o strategie durabilă de gestionare a sosirilor la frontiera cu Mexicul, care are o lungime de 3.000 de kilometri.

Politica de imigraţie a administraţiei Biden depinde până acum în mare parte de o măsură pusă în aplicare de fostul preşedinte Trump, care restricţionează sever intrările pe teritoriul naţional în numele preocupărilor sanitare.

Acest dispozitiv legal, cunoscut sub numele de 'Title 42', a făcut obiectul mai multor bătălii legale.

Curtea Supremă a decis pe 27 decembrie să-l menţină, în aşteptarea unei hotărâri pe fond în primăvară.

Criza migraţiei la frontiera de sud este unul dintre subiectele favorite ale opoziţiei republicane care îl acuză pe Joe Biden că dă dovadă de orbire în această chestiune şi îi cere în mod regulat preşedintelui american, precum şi vicepreşedintei Kamala Harris să meargă la faţa locului.

În ce îi priveşte, activiştii pentru drepturile omului critică măsura aflată în vigoare, care permite evacuarea imediată, fără recurs legal.

Multe state americane avertizează conform unui aflux de migranţi odată cu ridicarea dispozitivului 'Title 42', în contextul în care sosirile clandestine la frontiera SUA cu Mexicul înregistrează recorduri istorice, cu peste 200.000 de arestări doar în luna noiembrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel