Biden ar urma să anunțe livrarea bateriilor Patriot către Ucraina chiar în timpul vizitei lui Zelenski în SUA

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va călători la Washington şi este de aşteptat să viziteze Capitoliul miercuri.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, va anunța trimiterea bateriilor de apărare antirachetă Patriot în Ucraina cu ocazia vizitei omologul său Volodimir Zelenski care va avea loc astăzi, informează Agenzia Nova.

 Acest lucru a fost raportat de site-ul de informare Axios citând surse din cadrul administrației. Sistemul Patriot ar fi cel mai avansat sistem de apărare antirachetă livrat până acum de Occident forțelor de la Kiev care a cerut insistent acest ajutor pentru a reuși să se protejeze de atacurile aeriene intense efectuate în ultimele săptămâni de Rusia asupra infrastructurii civile și, în special asupra rețelei electrice naționale. 

Astăzi va fi prima vizită a lui Zelenski în străinătate de la începutul conflictului pe 24 februarie. Președintele ucrainean va rămâne la Washington câteva ore, timp în care se va întâlni cu Biden, va ține o conferință de presă și va vorbi în fața Congresului înainte de a se întoarce în Ucraina.

Potrivit unor surse citate de Agenzia Nova, Biden ar urma să profite de ocazie pentru a anunța un nou pachet de asistență militară de 2 miliarde de dolari care va include furnizarea de baterii Patriot. De asemenea, se așteaptă ca Congresul să aprobe alte fonduri de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina, ceea ce ar aduce ajutorul economic și militar total al SUA la peste 100 de miliarde de dolari.

Marţi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că miercuri seară va avea loc o sesiune a Congresului "cu un accent foarte special asupra democraţiei". Această declaraţie, făcută într-o scrisoare, nu a furnizat detalii despre subiectul sesiunii. Biroul ei nu a răspuns imediat unei solicitări cu privire la informaţiile privind vizita la Washington a preşedintelui Zelenski.

Reprezentanta Marcy Kaptur, co-preşedintă a Grupului de prietenie pentru Ucraina din Congresul american, a declarat pentru CBS News că sunt în desfăşurare eforturi pentru a-l aduce pe Volodimir Zelenski miercuri la Capitoliu şi pentru ca acesta să se adreseze Congresului.

Rămâne de văzut care va fi reacția Rusiei care, acum câteva zile, a amenințat cu ”consecințe imprevizibile” dacă SUA trimit rachete Patriot în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel