Biden salută 'progresele economice istorice' din SUA chiar dacă rata şomajului a crescut de la 3,9 la 4,0%

Biden, convorbire marți cu Macron despre ce se întâmplă în Ucraina - surse CNN / Foto: Agerpres
Biden, convorbire marți cu Macron despre ce se întâmplă în Ucraina - surse CNN / Foto: Agerpres

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a salutat, vineri, 'progresele economice istorice' în eforturile de relansare post-pandemie, ca reacţie la rezultatele privind numărul de locuri de muncă apărute în luna ianuarie.

Biden salută "progresele economice istorice" din SUA, în contextul datelor privind locurile de muncă

Economia SUA a generat 467.000 de locuri de muncă în ianuarie, conform datelor anunţate de Oficiul privind Statisticile în domeniul Muncii. Datele depăşesc estimările privind crearea locurilor de muncă în ianuarie, dar, în contextul noilor restricţii generate de tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, rata şomajului a crescut de la 3,9 la 4,0%, aceasta fiind prima creştere a şomajului din ultimele şase luni.

Biden, încântat că economia SUA a produs 6,6 milioane de locuri de muncă în primele 12 luni ale mandatului său


Totuşi, Joseph Biden este încântat că economia Statelor Unite a produs 6,6 milioane de locuri de muncă în primele 12 luni ale mandatului său, după pierderile imense de la începutul pandemiei. "S-a făcut istorie aici. Sunt progrese economice istorice. Ţara noastră recuperează tot ce ne luase pandemia, iar acum vom fi mai puternici", a afirmat Joseph Biden, vineri seară, conform CNN.


"Ştiu că nu a fost uşor. Ştiu că ianuarie a fost o lună foarte dificilă pentru mulţi americani. Ştiu că după aproape doi ani, povara fizică şi emoţională a pandemiei este extrem de dificil de suportat pentru mulţi. Dar vestea bună este că avem instrumentele de a salva vieţi şi de a menţine deschise companiile şi şcolile, astfel încât să ţinem oamenii la lucru", a subliniat preşedintele SUA.

Milioane de teste COVID-19 rapide şi măşti medicale de calitate superioară, pus la dispoziție de Administrația de la Washington


Liderul de la Casa Albă a precizat că Administraţia de la Washington a pus la dispoziţie milioane de teste COVID-19 rapide şi măşti medicale de calitate superioară, reluând apelul adresat cetăţenilor de a se vaccina.


În plus, Joseph Biden a salutat eforturile agenţiilor guvernamentale de remediere a blocajelor din reţelele de aprovizionare cu materii prime şi piese, admiţând că preţurile la autovehicule rămân ridicate, din cauza crizei mondiale de semiconductori.

"Aceşti semiconductori şi microcipurile au utilitate pentru absolut tot din viaţa noastră, de la telefoane mobile la automobile, frigidere, Internet, reţelele de electricitate. Fără semiconductori, aceste lucruri nu funcţionează într-o economie modernă", a declarat Biden, amintind că în curând va fi construită o fabrică de semiconductori în statul Ohio. Preşedintele SUA a dat asigurări că Administraţia de la Washington depune eforturi şi pentru reducerea tarifelor la carburanţi şi alimente, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel