Biden propune un impozit minim de 20% pentru miliardarii din SUA

Sursă foto: Pexels (Reynaldo Brigantty)
Sursă foto: Pexels (Reynaldo Brigantty)

Președintele Joe Biden ar înainta o propunere de impozit de minim 20% pentru miliardari.

 

Se așteaptă ca președintele Joe Biden să propună o nouă taxă minimă care ar viza în mare măsură miliardarii atunci când își va dezvălui bugetul pentru 2023, potrivit unui document obținut de CNBC.

Numit „Impozitul pe venitul minim al miliardarului”, acesta ar avea o cotă minimă de impozitare de 20% pentru gospodăriile din SUA care au o valoare de peste 100 de milioane de dolari. Peste jumătate din veniturile strânse din impozit ar putea proveni de la cei care dețin mai mult de 1 miliard de dolari.

„Această taxă minimă ar oferi asigurări că cei mai bogați americani nu ar mai plăti o cotă de impozitare mai mică decât profesorii și pompierii”, este scris în document.

Taxa ar putea reduce deficitul bugetar

Se preconizează că taxa propusă va reduce deficitul cu aproximativ 360 de miliarde de dolari în următorul deceniu, potrivit documentului. Dacă o gospodărie bogată plătește deja 20% din venitul total, nu va plăti un impozit suplimentar conform propunerii. Dacă plătesc mai puțin de 20%, vor datora o „plată suplimentară” pentru a atinge noul minim.

„Ca urmare, acest nou impozit minim va elimina posibilitatea ca veniturile nerealizate ale gospodăriilor cu o valoare netă ultra-înaltă să rămână neimpozitate timp de decenii sau generații”, se mai arată în document.

Bugetul președintelui Biden pentru 2023 va fi publicat luni

Noua propunere fiscală face parte din bugetul lui Biden pentru 2023, care urmează să fie publicat luni. Noul său plan de cheltuieli ar reduce deficitul de 1,3 trilioane de dolari în următorul deceniu, potrivit unei fișe informative publicate sâmbătă de la Casa Albă.

Ceea ce rămâne de văzut este dacă Congresul va avansa pe propunerea lui Biden. Anul trecut, democrații din Senat au dezvăluit un impozit pentru miliardari, care ar fi perceput câștigurile de capital nerealizate ale celor mai bogați americani. În cele din urmă, măsura nu a continuat.

În anul fiscal 2021, deficitul federal a totalizat aproape 2,8 trilioane de dolari, cu aproximativ 360 de miliarde de dolari mai puțin decât în ​​2020, potrivit Biroului de buget al Congresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel