Biden: Orice atac asupra trupelor americane va fi urmat de o reacţie puternică

Facebook - Joe Biden
Facebook - Joe Biden

Joseph Biden a spus că operaţiunile de evacuare din Afganistan continuă într-un ritm accelerat.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, vineri, că operaţiunile de evacuare din Afganistan continuă într-un ritm accelerat, avertizând că armata americană urmăreşte atent activităţile talibanilor şi ale reţelelor teroriste islamiste.

„Am securizat Aeroportul din Kabul, permiţând reluarea curselor aeriene, nu doar militare, ci şi civile. Aceasta este una dintre cele mai ample şi mai dificile operaţiuni de evacuare din istorie, iar Statele Unite sunt singura naţiune din lume capabilă să exercite o asemenea forţă la o distanţă atât de mare de teritoriul american", a afirmat Joseph Biden, precizând că, din iulie, au fost evacuaţi peste 18.000 de oameni din Afganistan şi aproximativ 13.000 de persoane în ultimele şase zile.

„Statele Unite îşi respectă angajamentele faţă de colaboratorii afgani. De asemenea, facilităm curse aeriene pentru evacuarea cetăţenilor din state aliate şi partenere, în principal din cadrul NATO. Vom face tot ce este posibil pentru evacuarea cetăţenilor americani, cetăţenilor statelor aliate şi partenere. Niciun american care vrea să plece din Afganistan nu va fi lăsat în urmă", a adăugat preşedintele SUA.

„Suntem în contacte constante cu talibanii pentru a garanta securitatea operaţiunilor de evacuare. Le-am transmis clar talibanilor că orice atac asupra trupelor americane va fi urmat de o reacţie puternică. Suntem atenţi şi la activităţile organizaţiilor teroriste, inclusiv ale reţelei teroriste ISIS (Stat Islamic în Irak şi Siria -n.red.) şi Al-Qaida. Ne vom asigura că Afganistanul nu va deveni în viitor o bază a reţelelor teroriste care să atace Statele Unite sau ţări aliate", a subliniat Joseph Biden.

Liderul de la Casa Albă a precizat că a vorbit în ultimele zile cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, notează Mediafax. „Am fost cu toţii de acord pentru o reuniune a G7 săptămâna viitoare, grupul principalelor democraţii, astfel încât să ne coordonăm abordarea unitară asupra viitorilor paşi privind Afganistanul", a insistat Joseph Biden, explicând că ţările occidentale "vor exercita presiuni asupra talibanilor pentru respectarea drepturilor cetăţenilor afgani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel