Biden i-a oferit cadou lui Putin o pereche de ochelari de soare. Ce simbolizează

Biden i-a oferit cadou lui Putin o pereche de ochelari de soare. Ce simbolizează
Biden i-a oferit cadou lui Putin o pereche de ochelari de soare. Ce simbolizează

Preşedintele american Joe Biden a ales pentru primul său summit cu Vladimir Putin, desfăşurat la 16 iunie la Geneva, să îi ofere omologului rus perechea sa de ochelari favoriţi, un model aviator fabricat de o firmă americană. 

Peter Waszkiewicz, directorul companiei Randolph Engineering, a spus că a fost 'surprins' să îşi vadă ochelarii pe post de cadou diplomatic în timpul unei întâlniri urmărite de media din întreaga lume.

'Era o zi de lucru normală până când, pe la prânz, au început să sune telefoanele şi am văzut o efervescenţă pe reţelele de socializare. Atunci am înţeles ce se întâmplă', a declarat el pentru AFP, adăugând că momentul a fost unul de 'exaltare'. 'Este incredibil, nu-i aşa? Vreau să zic, de câte ori apare o astfel de oportunitate?', a afirmat el.

Aceşti ochelari sunt purtaţi în mod obişnuit de militari: compania are un contract cu armata americană din 1978, căreia îi furnizează lunar 25.000 de perechi, în plus faţă de cei vânduţi marelui public. Fabricarea fiecărei perechi din aceşti ochelari cu rama placată cu aur şi numiţi 'Concorde', cu referire la avionul supersonic, necesită 200 de etape şi durează şase săptămâni.

'Sperăm să fie un simbol al păcii'

Producţia se desfăşoară într-un mic oraş din statul Massachusetts, iar compania, fondată în 1973, se laudă pe site-ul său cu 'valorile familiale americane' şi cu dorinţa de a nu-şi muta fabrica în afara SUA. 'Preşedintele Biden, sunt sigur, i-a oferit aceşti ochelari cadou preşedintelui Putin ca un simbol al moştenirii noastre naţionale', a declarat Peter Waszkiewicz. 'Sperăm să fie un simbol al păcii', a adăugat el, conform Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul rus Alexei Navalnîi va muri, consecinţele vor fi devastatoare pentru Rusia. Biden a făcut aceste declaraţii în conferinţa de presă susţinută separat după întâlnirea avută miercuri cu Putin de la Geneva, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Discuţiile de la vila La Grange din Geneva au durat mai puţin de patru ore - mult mai puţin decât se aşteptau consilierii lui Biden.

Putin, în vârstă de 68 de ani, l-a numit pe Biden, în vârstă de 78 de ani, un partener constructiv şi experimentat şi a spus că vorbesc "aceeaşi limbă", dar a adăugat că nu a existat o prietenie, ci mai degrabă un dialog pragmatic despre interesele celor două ţări.

Biden a declarat că i-a "spus preşedintelui Putin că avem nevoie de nişte reguli de bază pe care să le respectăm cu toţii", adăugând: "Am făcut ceea ce am venit să fac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel